Головна Новини Світ Туреччина Епоха Ердогана добігає кінця: яке фіаско в Туреччині зазнає партія влади
commentss НОВИНИ Всі новини

Епоха Ердогана добігає кінця: яке фіаско в Туреччині зазнає партія влади

Партія Ердогана програє на місцевих виборах у Стамбулі та Анкарі

1 квітня 2024, 07:47 comments2291
Поділіться публікацією:

Партія турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана програє на місцевих виборах у Стамбулі та Анкарі – найбільших містах Туреччини. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Епоха Ердогана добігає кінця: яке фіаско в Туреччині зазнає партія влади

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що за даними попереднього підрахунку голосів, чинний мер Стамбула Екрем Імамоглу випереджає свого суперника від партії президента.

За даними 79,77% виборчих скриньок, відкритих у Стамбулі, найбільшому місті Європи з населенням понад 16 мільйонів осіб, Імамоглу отримав 50,53% підтримки в порівнянні з 40,73% за кандидата від ПСР Мурата Курума, колишнього міністра в уряді Ердогана.

Часткові офіційні результати, оголошені державним агентством "Анадолу", свідчать, що Партія справедливості та розвитку та її головний союзник втратили посади мерів у 10 великих містах, включаючи Бурсу та Баликесір на індустріальному північному заході.

Згідно з цими результатами, Партія справедливості та розвитку лідирує по всій країні майже з 1% голосів. Це перший показник за 35 років. Доцент політології в Стамбульському університеті Богазичі Мерт Арсланалп заявив, що це була "найсерйозніша поразка Ердогана на виборах" з того часу, коли він прийшов до влади у 2002 році.

Зазначимо, у неділю, 31 березня, у Туреччині відбувалися місцеві вибори. Зазвичай місцеві вибори у Туреччині розглядаються аналітиками як показник підтримки Ердогана та стійкості опозиції. Напередодні голосування Ердоган заявляв, що березневі місцеві вибори стануть останніми у його політичній кар'єрі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган збирається в травні з першим візитом до США після обрання президентом Джо Байдена. Які очікування від цієї зустрічі чому це важливо і для України? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини