Головна Новини Світ Туреччина Ердоган дав ляпаса 5-річному хлопчику, який не поцілував йому руку (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган дав ляпаса 5-річному хлопчику, який не поцілував йому руку (ВІДЕО)

Президент Ердоган здивував своєю реакцією на поведінку дитини, що не поцілувала йому руку

28 липня 2024, 21:55
Поділіться публікацією:

 Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган став об'єктом уваги медіа після інциденту на церемонії вручення ключів від квартир сім'ям, які постраждали від торішнього землетрусу в місті Різе. Ердоган дав легкого ляпаса маленькому хлопчику, який не поцілував його руку на знак поваги, як це прийнято в турецькій традиції. Відповідні кадри поширили турецькі ЗМІ.

Ердоган дав ляпаса 5-річному хлопчику, який не поцілував йому руку (ВІДЕО)

Реджеп Таїп Ердоган (фото з відкритих джерел)

Сім'я з двома маленькими синами піднялася на сцену, де першим до президента підбіг 5-річний хлопчик. Ердоган простягнув йому руку долонею донизу, чекаючи поцілунку. Коли цього не сталося, президент дав хлопчикові легкого ляпаса. Після підказки дорослих хлопчик поцілував руку і притиснув її до чола, згідно з традицією. Другий хлопчик, підійшовши до Ердогана, обійняв його, але цілувати руку не став. Після цього президент дав дітям по грошовій купюрі.

У Туреччині досі широко поширена традиція цілувати руку старшим на знак поваги та пошани. Цей звичай особливо практикується під час святкових подій, таких як Курбан-Байрам і Рамазан-Байрам, а також під час сімейних зустрічей. Молодші члени сім'ї цілують руку старшим, а потім підносять її до чола, демонструючи шану і повагу до старшого покоління. Ця традиція має глибоке коріння в турецькій культурі та відображає важливість сімейних зв'язків і шанобливого ставлення до старших.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ердоган зробив пропозицію Зеленському. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган повідомив, що його країна зацікавлена у відновленні роботи Чорноморського зернового коридору. І саме ця тема була ключовою під час його розмови з українським лідером Володимиром Зеленським. Як передає портал "Коментарі", про це Ердоган повідомив під час підходу до ЗМІ із прибуття із саміту НАТО в США, пише турецьке агентство Anadolu. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини