Головна Новини Світ Туреччина Ердоган кардинально змінює свою політику. Це може вплинути на війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган кардинально змінює свою політику. Це може вплинути на війну в Україні

Президент Туреччини як ніхто інший вміє використовувати геополітичні потрясіння війни в Україні. Він вміло маневрує між НАТО і Росією. Його останній переворот здійснений з благословення Путіна і проти Заходу.

24 січня 2023, 16:17 comments20382
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

До недавнього часу важко було знайти більших політичних ворогів ніж президент Туреччини Реджеп Ердоган та сирійський диктатор Башар Асад. Обидва лідери впродовж останніх років постійно звинувачували один одного в підтримці терористів, але тепер вони вирішили йти на примирення. Такі дії відбуваються зі згоди Путіна, який має значну вигоду з такого рішення для війни в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Welt.

Ердоган кардинально змінює свою політику. Це може вплинути на війну в Україні

Сирійський диктатор Башар Асад та президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

На початку вступу до НАТО Туреччина намагалась йти в бік Заходу, проте сьогодні уряд Ердогана маневрує між Путіним та союзниками України. Туреччина є стратегічно важливою для НАТО, адже має другу за чисельністю армію в організації та розташована між Європою та Африкою, Близьким Сходом та з Росією через Чорне море. І Ердоган це використовує для своїх цілей.

"Критики скаржаться, що турецький президент часто діє, не беручи до уваги інтереси Заходу — будь то блокада розширення НАТО на північ, придбання російських систем озброєнь або його останній переворот: примирення з сирійським диктатором і його попереднім запеклим ворогом Башаром Асадом", — пише видання Welt.

Обидва авторитарних лідери останні 12 років були ворогами та критикували один одного. Ердоган називав Асада "терористом та вбивцею", тоді як сирійський диктатор назвав турецького президента "злодієм". На думку Асада Туреччина окупувала території на півночі Сирії.

Проте тепер всупереч інтересам США, але за згодою Путіна президент Туреччини та сирійський диктатор планують провести спільний саміт, який має відбутись до 14 травня.

"Час дуже тісно пов’язаний з війною в Україні. Путін вийде переможцем, тому що тоді він зможе вивести війська та збройні сили з Сирії та зосередитися на Україні", — сказав директор турецької дослідницької програми Вашингтонського інституту близькосхідної політики Сонер Чагаптай.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ердоган виступив з критичною заявою щодо Швеції та заявив, що не підтримує вступ країни до НАТО.

Також "Коментарі" писали про відповідь Кремля на пропозицію Ердогана щодо мирних переговорів Росії з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

690

24 січня 2023, 16:59

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини