Головна Новини Світ Туреччина Ердоган несподівано також висловився за необхідність реформації Ради безпеки ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган несподівано також висловився за необхідність реформації Ради безпеки ООН

Президент Туреччини Ердоган заявив, що реформація Радбезу ООН є "вкрай необхідною"

5 квітня 2023, 08:40
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган визнав необхідність комплексної реформи Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН), що, за його словами, є "нагальною потребою". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Anadolu".

Ердоган несподівано також висловився за необхідність реформації Ради безпеки ООН

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: із відкритих джерел

Ердоган зазначив, що сучасний світопорядок, згідно з яким лише п'ять країн мають великий вплив, є недієздатним. Він закликав до всеосяжної реформи Ради Безпеки ООН.

Глава турецької держави також висловив сподівання на можливість встановлення "справедливого миру" у контексті війни Росії проти України. Ердоган вважає, що такий вихід із конфлікту дозволить "обом сторонам отримати почесний вихід із ситуації, і виведе регіон із виру, в який його втягнули".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ООН фундаментально зламана: у США зробили тривожну заяву про перспективи організації

Також видання "Коментарі" повідомляло – російська ядерна істерика та масові спроби "миротворчості" (то Китай, то Білорусь, то низка європейських країн) явно "заточені" під майбутній український наступ, про який так багато говорять останнім часом. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" гри Москви та Пекіна, а також розповіли, як слід діяти Україні та Заходу.

Раніше "Коментарі" писали – президент Франції Емманюель Макрон та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн прямують цього тижня до Китаю. Макрон хоче відмовити китайське керівництво зближуватись з Путіним. У США не сподіваються на успіх, пише Politico, нагадуючи невдалі спроби французького лідера виступити у ролі миротворця напередодні та незабаром повномасштабного після вторгнення РФ до України. Чи зможуть європейці достукатися до Сі Цзіньпіні? Чи ймовірно, що черговий ядерний шантаж з боку РФ міг змінити настрій Китаю зближуватися з путінським режимом? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини