Головна Новини Світ Туреччина Ердоган очікує "хороший результат": з'явилися деталі щодо відновлення зернової угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган очікує "хороший результат": з'явилися деталі щодо відновлення зернової угоди

Президент Туреччини все ще сподівається на відновлення "зернової угоди"

6 вересня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що переговори президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана з російським диктатором Володимиром Путіним у Сочі не мали успіху і російський президент відмовився повертатися до зернової угоди, Ердоган не втрачає оптимізму, натякаючи, що зуміє відновити дію Чорноморської зернової угоди. Як повідомляє портал "Коментарі", заяву президента Туреччини наводить "Anadolu".

Ердоган очікує "хороший результат": з'явилися деталі щодо відновлення зернової угоди

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

За словами Ердогана, сьогодні Туреччина перебуває у постійному контакті з ООН, обговорюються всі механізми відновлення зернової угоди. Президент Туреччини також зазначив, що незабаром у нього відбудеться із цього приводу зустріч із генсеком Організації Антоніу Гутеррішем.

"Відновлення цієї ініціативи є пріоритетом для всього світу. Ми у тісному контакті з ООН з цього питання", – прокоментував турецький лідер.

Він додав, що поновлення угоди може статися, якщо виконати дві умови, озвучені диктатором Путіним. Країна-агресор продовжує стояти на своєму, вимагаючи підключення російського сільськогосподарського банку до системи SWIFT. Друга вимога – судна, які транспортують продукцію мають бути застраховані.

Читайте також на порталі "Коментарі" — сочинські переговори президента Туреччини Реджепа Ердогана з російським диктатором Володимиром Путіним, що відбулися 4 вересня, завершилися безрезультатно. РФ не має наміру повертатися до зернової угоди, продовжуючи висувати безглузді претензії всім і вся. При цьому Ердоган заявив, що Туреччина разом із ООН підготувала новий пакет пропозицій щодо зернової угоди. І чомусь закликав Україну пом'якшити свої підходи до спільних кроків із Росією. На що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вже дав зрозуміти, що наша країна не піде на поступки щодо відновлення зернової угоди, потураючи шантажу Кремля. Про що говорять пост-переговорні заяви? Як ситуація навколо блокування морського експорту з України може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.aa.com.tr/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини