Головна Новини Світ Туреччина Ердоган підтримав ХАМАС і скасував поїздку до Ізраїлю: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган підтримав ХАМАС і скасував поїздку до Ізраїлю: що сталося

Президент Туреччини Ердоган заявив, що не вважає ХАМАС терористами

25 жовтня 2023, 13:34 comments3700
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його країна не вважає ХАМАС терористичною організацією. Він скасував свою поїздку до Ізраїлю, а також заплановані візити інших турецьких чиновників. Як передає портал "Коментарі", про заяву Ердогана, яку цитує "Anadolu".

Ердоган підтримав ХАМАС і скасував поїздку до Ізраїлю: що сталося

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

Ердоган, коментуючи удари ЦАХАЛ по об'єктах ХАМАС у Секторі Газа, заявив, що Туреччина не має проблем або з Ізраїлем. Але в Анкари є питання до тих "звірств", які зробив Ізраїль, є питання до стилю Ізраїлю вирішувати спірні питання.

Турецький лідер вважає, що "майже половина загиблих під час атак Ізраїлю на Сектор Газа – діти".

"ХАМАС- це не терористична організація, а група визволителів та моджахедів, які борються за захист своїх земель та громадян", — вважає Ердоган.

Він розповів, що планував відвідати Ізраїль, але поїздку скасували.

"Коли сили, на які вони покладаються сьогодні, завтра зникнуть, перше місце, де ізраїльський народ шукатиме довіри та милосердя, буде Туреччина, як і 500 років тому. Я закликаю всі інші країни з розумом і совістю тиснути на уряд Нетаньяху, щоб повернути державу Ізраїль до здорового глузду", — цинічно додав Ердоган.

Також видання "Коментарі" повідомляло – загострення на Близькому Сході, викликане атакою ХАМАС на Ізраїль у суботу, 7 жовтня, і жорсткими діями ізраїльської армії (ЦАХАЛ) проти сектора Газа, дедалі більше затягує у вир ескалації інші країни. У Сирії атакують американські бази. Самі США, хоч на офіційному рівні, цей заперечується, нібито вплинули на те, що ЦАХАЛ відклав наземну операцію в Газі. Американські та європейські лідери та дипломати здійснюють поїздки на Близький Схід, намагаючись не дати локальному конфлікту перерости в регіональний, а то й глобальний. Слідом за лідерами США, Німеччини, Італії до Ізраїлю прибув французький президент Макрон. Які проглядаються найімовірніші сценарії подальшого розвитку подій? Як це відбивається і може позначитися на сприйнятті світом російсько-української війни? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 жовтня 2023, 13:04

Треба щоб весь світ засудив ізраїльський засудив ізраїльський нацизм і мародерство. Україна як і Палестина потерпають від Божих банд які перетворили владу в Україні на корупційний притон. Треба ще чекати Тайвань Педжаб і Кашмір Корею щоб зруйнувати юдейську терористичну монополію на істину.


Новини