Головна Новини Світ Туреччина Ердоган заявив про необхідність миру між РФ та Україною. Готовий сприяти переговорам
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган заявив про необхідність миру між РФ та Україною. Готовий сприяти переговорам

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що прогресу у встановленні миру в Україні немає. За його словами, важливо використати дипломатію у цьому питанні, тому Анкара готова надати майданчик для переговорів України та РФ

28 лютого 2024, 18:29
Поділіться публікацією:

Як Ердоган підкресли у зверненні до учасників саміту Україна – Південно-Східна Європа, треба дати дипломатії шанс, щоби припинити війну в Україні. За його словами, таким чином можна спробувати добитися стабільного, а також справедливого миру для України.

Ердоган заявив про необхідність миру між РФ та Україною. Готовий сприяти переговорам

Реджеп Ердоган

"Для досягнення цієї мети дуже важливо максимально використати всі дипломатичні канали",
- сказав Ердоган.

При цьому він підкреслив, що Туреччина готова надати майданчик для переговорів між Україною та Росією.

Разом з тим Ердоган підкреслив, що Туреччина підтримує незалежність та територіальну цілісність України, а також готова сприяти її відновленню після війни.

Нагадаємо, на фон активізації Росії на фронті, яка використала "вікно можливостей", коли у ЗСУ відчувається критичний брак боєприпасів, почали лунати розмови про те, що Україна та Росії слід сісти за стіл переговорів. Проте експерти вважають, що для України така пропозиція – поганий варіант. Зараза, на їх думку, РФ знаходиться у сильній позиції тому на поступки не піде. У найкращому випадку вона крім захоплених територій, захоче отримати ще й Одеську та Миколаївську області, щоби закрити Україні шлях до моря. План максимум для Росії, отримати контроль над всією Україною за винятком хіба трьох західних областей, які використовуватиме як буфер із країнами ЄС.

Також експерти говорять про те, що не варто "морозити" війну в Україні, адже цей час Росія використає для того, аби набратися сил, наростити виробництво зброї, провести мобілізацію та по-справжньому інтегрувати захоплені території в РФ. Після цього Кремль неодмінно піде в новий наступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини