Головна Новини Світ Туреччина Ердоган знову хоче переговорів із Путіним: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган знову хоче переговорів із Путіним: подробиці

Орієнтовно зустріч Ердогана з Путіним може відбутися 3-4 липня

20 червня 2024, 09:07
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган 3-4 липня візьме участь у саміті глав держав та урядів Шанхайської організації співробітництва (ШОС) в Астані, де планує провести переговори з російським диктатором Володимиром Путіним. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "haberturk".

Ердоган знову хоче переговорів із Путіним: подробиці

Путін та Ердоган. Фото: з відкритих джерел

За інформацією турецького видання, на порядку денному саміту буде російсько-українська війна; підвищення функціональності Чорноморської зернової ініціативи; остання ситуація на АЕС "Аккую"; газовий центр, який буде створено у Фракії; виборча ініціатива сирійських повстанців, яких Туреччина пов'язує забороненою у країні організацією Робоча партія Курдистану на півночі Сирії.

Якій темі буде присвячено переговори Ердогана з Путіним, видання не повідомляє.

Варто зазначити, що Туреччина – одна з небагатьох європейських країн, яка після повномасштабного вторгнення Росії в Україну не стала дистанціюватися від Кремля, а навпаки прагне розвивати відносини з ним.

Туреччина стала першою країною НАТО, яка після повномасштабного вторгнення РФ в Україну запросила президента Росії відвідати її.

Офіційна Анкара також не підтримує санкцій Євросоюзу проти РФ. Лише в березні цього року, за даними Bloomberg, влада Туреччини почала намагатися дотримуватися санкцій через зацікавленість у військовій співпраці зі США. Також Туреччина не надає допомоги Україні летальною зброєю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Politico дізналося, як Росія заробляє мільярди, використовуючи турецьку паливну лазівку, яка дозволяє маскувати російське паливо під турецьке та постачати його до Європейського Союзу. Висновки базуються на дослідженні експертів Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA), Центру вивчення демократії (CSD) та незалежних звітах Politico.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини