Головна Новини Світ Туреччина Ердоган звинуватив Захід у затягуванні війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган звинуватив Захід у затягуванні війни в Україні

Ердоган заявив, що Захід займався "тільки провокаціями" у війні РФ проти України

26 грудня 2022, 12:30
Поділіться публікацією:

З перших днів повномасштабної війни в Україні Захід не намагався посісти позицію посередника, що призвело до нової ескалації. Як передає портал "Коментарі", про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє "Anadolu".

Ердоган звинуватив Захід у затягуванні війни в Україні

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: із відкритих джерел

Реджеп Ердоган зазначив, усе, чого досяг Захід – це влаштовувати нові провокації, тоді як Туреччина одразу виступила у ролі посередника і завжди виступала мирне врегулювання конфлікту, за відновлення переговорів. Саме тому вдалося запустити Чорноморський зерновий коридор.

За інформацією Ердогана, Європа отримала близько 44% зерна, що експортується з України, Туреччина – 16%, країни Африки – 14%.

Президент Туреччини також повідомив, що Анкара має намір виробляти борошно з російського зерна для відправки в координацію з Росією та ООН до країн Африки, які цього потребують.

"Звичайно, зараз є більш напружена частина роботи — питання добрив. Знову ж таки, я сподіваюся, що ми робитимемо кроки разом з Росією", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський окупант визнав, що Путіну начхати на проблеми армії (аудіоперехоплення ГУР).

Також видання "Коментарі" повідомляло – іранський фактор продовжує виявляти себе у війні Росії проти України. Так, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times заявив, що РФ купила у Ірану 1700 дронів-камікадзе Shahed-136 та отримує їх траншами. А ось постачати Кремлю балістичні ракети іранська влада поки що нібито не поспішає. У свою чергу, розвідка Ізраїлю попереджає, що Іран таємно хоче розширити постачання сучасної зброї Росії, розширити проект зі збагачення урану та посилити атаки у різний спосіб на дружні Ізраїлю мусульманські країни в регіоні. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" ірано-російське зближення та способи протидіяти йому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.aa.com.tr/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 грудня 2022, 13:51

Спровокувало війну відсутність реформ корупція і брехня потешного бородатого Карлика. Каталізатором став маразм Байден. Для ного Україна - інструмент. Тільки купа зброї. Як казав Ісус: хто твій ближній? Той, хто дає прихисток і допомогу твоїм громадянам. Чи той, хто постачає в твій палаючий будинок, ще більше вибухівки? Тих грошей США вистачило б прийняти і облаштувати всю націю у вигнанні у США Англії і Канаді. Але в них інша мета: Україна, як витратний матеріал.


Новини