Головна Новини Світ Туреччина Конкурент Ердогана різко зменшив шанси на перемогу у президентських виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

Конкурент Ердогана різко зменшив шанси на перемогу у президентських виборах

Спільний кандидат від опозиційних сил Кемаль Киличдароглу зменшив шанси перервати майже 20-річне правління Реджепа Ердогана у Туреччині.

22 травня 2023, 18:20 comments2979
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Турецький політик Сінан Оган, який на президентських виборах набрав 5,17% голосів оголосив, що підтримує кандидатуру Реджепа Ердогана. Таким чином головний опозиційний конкурент чинного президента Туреччини, Кемаль Киличдароглу зменшив свої шанси на перемогу у другому турі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Сінан Огана.

Конкурент Ердогана різко зменшив шанси на перемогу у президентських виборах

Сінан Оган підтримав Реджепа Ердогана. Фото з відкритих джерел

Згідно з остаточними результатами президентських виборів у Туреччині Реджеп Ердоган набрав 49,52% голосів, а його конкурент, спільний кандидат від опозиційних партій Кемаль Киличдароглу отримав 44,88% голосів від виборців. Таким чином обидва політики потрапили у другий тур.

Третє місце у першому турі виборів зайняв Сінан Оган з результатом 5,17%, які теоретично можуть піти до Ердогана чи Киличдароглу та забезпечити одному з них перемогу. Після зустрічі з Ердоганом 22 травня Сінан Оган повідомив, що офіційно підтримує чинного президента Туреччини у другому турі виборів. Таким чином Кемаль Киличдароглу зменшив шанси на перемогу у президентських виборах та перервати майже 20-річне правління Реджепа Ердогана у Туреччині.

Нагадаймо, що другий тур виборів президента Туреччини відбудеться 28 травня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спільний кандидат від опозиційних сил Туреччини Кемаль Киличдароглу змінив свою риторику після першого туру президентських виборів. Спочатку опозиційний кандидат майже не апелював проти Ердогана, однак тепер різко критикує турецького лідера за підпорядкованість Росії.

Також "Коментарі" писали, що президент Туреччини Реджеп Ердоган роздав гроші на виборчій дільниці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини