Головна Новини Світ Туреччина Конкурент Ердогана знімає свою кандидатуру за три дні до президентських виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

Конкурент Ердогана знімає свою кандидатуру за три дні до президентських виборів

Один з трьох опозиційних кандидатів вирішив припинити свою участь спробах здобути перемогу на виборах президента Туреччини.

11 травня 2023, 17:00 comments5171
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За три дні до найважливіших за багато років президентських виборів у Туреччині один із чотирьох кандидатів, Мухаррем Індже, оголосив, що виходить з боротьби. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання BBC.

Конкурент Ердогана знімає свою кандидатуру за три дні до президентських виборів

Кандидати на вибори президента Туреччини. Мухаррем Індже перший зліва.

Мухаррем Індже останніми тижнями перебував під тиском громадськості через розколювання опозиції, яка може вперше за 20 років усунути Реджепа Ердогана з посади лідера країни. Більшість опозиційних сил Туреччини об’єдналась та висунула спільного кандидата Кілічдароглу, щоб виграти вибори.

Конкурент Ердогана Мухаррем Індже скаржився, що за період передвиборчої компанії його оббріхували, залякували, а також підробили еротичні фотографії на яких був опозиціонер.

"Я знімаю свою кандидатуру. Фальшиві рахунки-фактури, фейкові відео, фотографії… вони взяли відео з ізраїльського порносайту та додали туди моє обличчя. На жаль, деякі люди в Туреччині поділилися цим заради того, щоб бути в так званій опозиції", — повідомив Індже.

На минулих президентських виборах в Туреччині Мухаррем Індже був головним конкуретном Ердогана та набрав 30% голосів. На початку цьогорічної передвиборчої кампанії рейтинг опозиціонера коливався в межах 5-10%, однак за три дні до виборів становив 2%.

Нагадаймо, що за три дні до виборів чинний президент Туреччини Реджеп Ердоган та спільний кандидат від опозиції Кілічдароглу мали майже однакові показники в межах 44-48%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ердоган намагається схилити виборців на свій бік: різко підвищив зарплату в Туреччині.

Також "Коментарі" писали про те, що Туреччина заявила про провокацію та закрила небо для однієї з сусідніх країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини