Головна Новини Світ Туреччина М'яч на стороні Заходу: Ердоган зробив нову заяву про поновлення зернової угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

М'яч на стороні Заходу: Ердоган зробив нову заяву про поновлення зернової угоди

Ердоган пов'язав виконання Заходом своїх "обіцянь" із поновленням "зернової угоди"

9 серпня 2023, 12:58 comments9231
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган продовжує залишатися головним переговорником між Росією та Заходом щодо відновлення зернової угоди. Так турецький лідер заявив, що Анкара веде переговори зі сторонами щодо відновлення Чорноморської зернової угоди, але "вирішення цієї проблеми залежить від виконання західними країнами своїх обіцянок". Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Anadolu".

М'яч на стороні Заходу: Ердоган зробив нову заяву про поновлення зернової угоди

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: із відкритих джерел

Президент Туреччини повідомив, що переговори про перезавантаження зернової угоди "у розширеному масштабі" продовжуються, але рішення залежить від виконання західними країнами "своїх обіцянок". При цьому Ердоган не уточнив, про які саме зобов'язання йдеться.

Не звинувачуючи когось конкретно, президент Туреччини зазначив, що раніше ніхто так і не підхопив його ініціативу із зерновою угодою і не допоміг встановити мир в Україні, щоб припинився вогонь і перестали гинути люди.

Зазначимо, російський президент Володимир Путін у серпні здійснить перший закордонний візит (відвідання Білорусі навряд чи можна вважати таким) після видачі в березні Міжнародним кримінальним судом ордера на його арешт. Наприкінці серпня, за даними місцевих ЗМІ, путіна чекають у Туреччині, де він обговорить з президентом Реджепом Ердоганом відновлення Чорноморської зернової ініціативи, яку Росія відмовилася продовжувати після 17 липня. Які очікування від цієї зустрічі? Навіщо Ердогану так підставлятись – адже Туреччина є країною-членом НАТО, а блок чітко стоїть на боці України у цій війні? Що ця подорож дасть самому путіну? І чи зважиться він на неї? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до чого може призвести ескалація у Чорному морі – чи вдасться перезапустити зернову угоду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.aa.com.tr/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини