Головна Новини Світ Туреччина Моторошний землетрус у Туреччині – під завалами сотні людей (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Моторошний землетрус у Туреччині – під завалами сотні людей (ФОТО)

Кількість загиблих під час землетрусу в Туреччині перевищила 900 людей

6 лютого 2023, 13:34 comments5700
Поділіться публікацією:

У центральній частині Туреччини стався ще один сильний землетрус магнітудою 7,7. Він пішов за землетрусом такої ж потужності на південному сході країни вранці 6 лютого. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Європейський сейсмологічний центр (EMSC).

Моторошний землетрус у Туреччині – під завалами сотні людей (ФОТО)

Землетрус. Фото: Getty Images

За даними EMSC, землетрус стався о 13:24 за місцевим часом на 59 км на північний схід від міста Кахраманмараш на глибині 10 км. За цим був ще один поштовх магнітудою 5,7 в тому ж районі і поштовх магнітудою 5,4 на сході країни.

Варто зазначити, 6 лютого землетрус магнітудою 7,7 стався о 4:17 ранку із центром у районі Пазарджик у південній провінції Кахраманмараш. Землетрус стався на глибині 7 кілометрів. Турецька влада вже озвучила шокуючі цифри про те, що цифра загиблих уже підбирається під 1000 осіб.

За ним стався землетрус магнітудою 6,4, який стався на південному сході провінції Газіантеп. Третій землетрус магнітудою 6,5 також стався у Газіантепі.

Перший землетрус також відчувався в інших південно-східних провінціях, включаючи Діярбакир та сусідні країни, включаючи Ліван та Сирію.

Катастрофічне землетрус у Туреччині відчули і в сусідніх країнах, у тому числі в Сирії, Лівані, Кіпрі та Іраку.

Тим часом Міністерство закордонних справ встановлює можливу наявність українських громадян серед постраждалих, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ та Іран хочуть збудувати в російському Єлабузі (за тисячу км від кордону з Україною) новий завод, який міг би виробляти не менше 6 тисяч безпілотників іранської розробки для війни в Україні, передає Wall Street Journal. Йдеться нібито про частину операції на $1 млрд. Що Україна та союзники можуть протиставити цій загрозі? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.

Моторошний землетрус у Туреччині – під завалами сотні людей (ФОТО) - фото 2
Моторошний землетрус у Туреччині – під завалами сотні людей (ФОТО) - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

7474

6 лютого 2023, 14:25

Розпродаж (до кінця тижня)! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)------> https://e.vg/ntech


Новини