Один з найдорожчих в історії: Туреччина представила новий танк Altay

Туреччина представила свій новий танк Altay. Вартість одного екземпляра оцінюється у 14 млн доларів.

23 квітня Реджеп Ердоган презентував два сучасні танки Altay та передав їх турецьким солдатам. Військова техніка має пройти ретельну перевірку танкістами і, якщо все піде за планом, танк надійде в масове виробництво. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на оборонну турецьку компанію Savunma Sanayi.

Список танків нового покоління розширюється. До сучасних танків США (програма AbramsX), Великобританії (Challenger 3) та Німеччини (Pantera) додається і представник Туреччини – Altay. Новий танк офіційно був переданий бійцям для випробувань.

Згідно з попередніми планами випробування завершаться у 2024 році, а серійне виробництво танків відбудеться вже наступного року. Туреччина очікує, що кожного року зможе випускати 100 таких танків, з яких 30 буде йти на експорт.

Altay стане новим базовим танком турецької армії. Програма виробництва цієї машини почалася в листопаді 2018 року і буде здійснюватися компанією BMC Savunma Sanayi. Важливо, що кожна наступна партія буде включати все більш сучасні версії "Алтая". За даними BCM, основним озброєнням танку Altay буде 120-мм гармата з підтримкою ракет з лазерним наведенням і 40 боєприпасами. Снаряди зберігаються в спеціальній камері, відокремленій від екіпажу, завдяки чому танкісти захищені від наслідків їх вибуху.

"Алтай" може працювати при температурах від -32 градусів Цельсія до 52 градусів Цельсія, розганяється до швидкості 65 км/год по дорозі і 45 км/год по бездоріжжю. Вже сьогодні відомо, що це буде один з найдорожчих танків в історії, оскільки вартість одного екземпляра оцінюється щонайменше в 14 млн доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Росії їдуть міністри оборони Туреччини, Сирії та Ірану для обговорення військових питань.

Також "Коментарі" писав, що кінець Ердогана близький: як це вплине на Україну, Європу та НАТО.