Головна Новини Світ Туреччина Посол: Туреччина радикально змінила ставлення до війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол: Туреччина радикально змінила ставлення до війни в Україні

Анкара більше не прагне "світу за будь-яку ціну"

13 січня 2023, 17:35 comments4637
Поділіться публікацією:

Туреччина кардинально змінила своє ставлення щодо правильного закінчення війни Росії проти України. Анкара тепер не просуває питання про світ за всяку ціну. Як повідомляє видання "Коментарі", про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар в інтерв'ю "Укрінформу".

Посол: Туреччина радикально змінила ставлення до війни в Україні

Прапори України та Туреччини. Фото: REUTERS

Дипломат зазначив, що Туреччина докладає багато зусиль для того, щоб Україна та Росія вийшли на мирну угоду та припинили бойові дії. Однак, позиція влади Туреччини значно змінилася. У березні 2022 року президент Туреччини Ердоган мав інший погляд на війну в Україні.

"Починалося все з підходів про гуманітарні перемир'я, "світ понад усе", то зараз у позиції Туреччини чітко проглядається позиція щодо необхідності дотримання принципу територіальної цілісності України", – заявив Василь Боднар.

За його словами, турецька влада тепер розуміє і підтримує позицію Києва про те, що Україна має деокупувати всі свої території, включаючи Крим та Донбас, і лише потім сідати за стіл переговорів.

Посол вважає, що саме в цьому контексті і була озвучена пропозиція турецьким лідером Ердоганом, що Москва має першою розпочати припинення вогню, що може стати підставою для подальшого виведення військ із території України.

Це спроба пошуку шляхів до діалогу, але ніяк не нав'язування позиції. Це одна із пропозицій країни-посередника", — заявив Василь Боднар.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Інституті вивчення війни розповіли, чим закінчилася битва за Соледар: хто контролює місто.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Юрій Бойко підтримав позбавлення мандатів колег з ОПЗЖ: чому тільки зараз екс-регіонал прозрів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини