Головна Новини Світ Туреччина Росія озброїла "Кинджалами" новий бомбардувальник: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія озброїла "Кинджалами" новий бомбардувальник: що це означає

Відзначається, що Су-34 спочатку не планували використовувати, як носій "Кинджалів".

4 вересня 2023, 15:10
Поділіться публікацією:

Тепер Кремль має у своєму запасі ще один літак, який може використовуватися для ударів по Україні. Росіяни вперше запустили свою  гіперзвукову ракету "Кинджал" з бомбардувальника Су-34.  Про це пише видання ТАСС, але  пропагандистське ЗМІ не повідомило, де російські окупанти вперше запустили з борту Су-34 "Кинджал" по Україні.

Росія озброїла "Кинджалами" новий бомбардувальник: що це означає

Російський літак Су-34 (фото з відкритих джерел)

До того головним літаком-носієм цих ракет Х-47м2 був МіГ-31к. 

У повідомленні йдеться, що Су-34 не розглядали як можливого носія "Кинджалів". Окупанта планували цими ракетами оснастять багатоцільовий винищувач п'ятого покоління Су-57. Але цей літак так і не став масовим в рядах ВКС РФ. Але  важливе завдання з Кремля знайти швидко прийнятну заміну Су-57 лишилося. Відтак, перший екіпаж Су-34, який зумів причепити "Кинджали", представили до державних нагород.

Варто зазначити, що профільні експерти розповідали, чому Росія не може застосовувати масово "Кинджали". По-перше вартість однієї ракети становить близько десять мільйонів доларів. По — друге у них є дефіцит носіїв цих ракет.  Це стало відчутно після атаки дронів на військовий аеродром "Сольці" в Новгородській області. Саме тоді  вперше був повність знищений надзвуковий бомбардувальник, що міг бути носієм гіперзвукових ракет "Кинджал".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, скільки коштує один день війни з Росією. Один день війни коштує Україні 100 мільйонів доларів, і це переважно кошти, які виділяють з державного бюджету, а не волонтерські збори. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив міністр оборони Олексій Резніков.

У голови Міноборони поцікавилися, чому на фронті так мало дронів і чому їх купують коштом, який громадяни скидають волонтерам, а не бюджетним. У відповідь Олексій Резніков заявив, що постачання від волонтерів з 24 лютого 2022 року по сьогоднішній день – це 3% від усього, що потрапило на війну. День війни коштує Україні 100 мільйонів доларів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини