Головна Новини Світ Туреччина Росія спробувала посварити Україну та Туреччину: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія спробувала посварити Україну та Туреччину: що сталося

Українські дипломати запідозрили РФ у спробах посварити нашу країну та Туреччину

8 листопада 2023, 21:05
Поділіться публікацією:

ЗМІ Туреччини  оприлюднили фейкову "заяву" президента Володимира Зеленського стосовно війни в Ізраїлі  Медіа неправильно  трактували слова глави української держави стосовно війни на Близькому Сході.

Росія спробувала посварити Україну та Туреччину: що сталося

РФ спробувала посварити Україну і Туреччину (фото з відкритих джерел)

В посольстві України в Туреччині заявили  про спроби РФ  пересварити Україну та Туреччину. Цю заяву співробітники  відомства оприлюднили  в  соціальних мережах, сьогодні, 8 листопада.

Йдеться, що в інфопростір Туреччини зробили  вкидання про те, що ніби "відповідаючи на запитання, чи вчиняв Ізраїль військові злочини в Газі", президент Зеленський  зазначив, що "у війні з тероризмом немає законів та правил". Саме цю  цитату підхопило  декілька ресурсів-мільйонників та користувачі соціальних мереж, не посилаючись  на першоджерело.

Як стверджують українські дипломати, турецькі  видання неправильно трактували висловлювання українського лідера. Він, озвучив в інтерв’ю  тих, хто розпалив ворожнечу та конфлікт на Близькому Сході,  це стосується  Росії та Ірану.

"Саме Росію та Іран президент України відзначив як спонсорів тероризму, і вони, як відомо, для багатьох країн світу, не дотримуються жодних правил та законів", — зазначено в заяві.

Володимир Зеленський  наголошує на важливості захисту для  всіх мирних  мешканців та надання гуманітарної допомоги для цивільних під час загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту,  повідомляють представники посольства.

"Потрібно відкрити гуманітарні коридори, звільнити полонених, допомогти громадянським... Ми повинні всім світом зупинити цю війну", - висловили свою позицію дипломати.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ердоган розриває контакти з Нетаньягу

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини