Головна Новини Світ Туреччина Ще один "друг" плюнув Путіну в обличчя: росіяни ниють, що Туреччина серйозно підставила РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один "друг" плюнув Путіну в обличчя: росіяни ниють, що Туреччина серйозно підставила РФ

Цукерково-букетний період закінчився, і з'ясувалося, що нічого, власне, двох стратегічних партнерів не пов'язує, пише російський економічний аналітик Анатолій Несміян

19 вересня 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

 Щоб уникнути санкцій за співпрацю з Росією та Білоруссю, всі турецькі банки, за винятком Emlak Katılım, припинили проведення операцій з цими країнами. Як повідомляють російські ЗМІ, турецькі банки із західними інвестиціями вже припинили обслуговування операцій, пов'язаних із Росією.

Ще один "друг" плюнув Путіну в обличчя: росіяни ниють, що Туреччина серйозно підставила РФ

Ердоган та Путін (фото з відкритих джерел)

Все більше російських підприємців стикаються з проблемами при оплаті через турецькі банки, а їхні контрагенти вимагають використовувати альтернативні методи оплати. Як наслідок, російські бізнесмени висловлюють рішучу відмову проводити угоди через Туреччину.

Це призвело до того, що Туреччина більше не є хабом для нелегальних постачань товарів до Росії, зазначає російський економічний аналітик Анатолій Несміян. За його словами, санкції діють системно і поступово погіршують економічний стан Росії.

 "Санкції — це така штука, яка діє повільно, невідворотно і системно. Поточний ефект від них у кожен конкретний момент часу начебто і невеликий, але системність створює ефект накопичення, коли кожен новий період часу стає гіршим і складнішим за попередній. Рано чи пізно раптом виявляється, що ситуація на тому чи іншому напрямі стала критичною, причому цей стан виникає теж повільно, поступово, але абсолютно невідворотно", — наголошує він.

Аналітик також зазначає, що Туреччина більше не займає активну роль у російських справах. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган перестав ініціювати контакти з президентом РФ Володимиром Путіним, що свідчить про закінчення періоду активної взаємодії між країнами.

 "Цукерково-букетний період закінчився, і з'ясувалося, що нічого, власне, двох стратегічних партнерів не пов'язує. До речі, подібна ситуація дзеркальна щодо всіх "стратегічних партнерів" нинішньої Росії, якщо тільки не брати до уваги партнерство з ізгоями або мафіозними територіями типу Ірану або Венесуели. Але користі з них, як можна зрозуміти, і так небагато", — додає він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Туреччина йде в БРІКС

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини