Головна Новини Світ Туреччина Тепер ще й крилаті ракети: BAYKAR представив нову продукцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер ще й крилаті ракети: BAYKAR представив нову продукцію

Турецька оборонна компанія Baykar вперше представила крилату ракету власної розробки Kemankes (Kagem)

27 квітня 2023, 16:20
Поділіться публікацією:

Нову крилату авіаційну ракету розробила компанія Baykar для ураження стратегічних цілей у глибокому тилу супротивника. Називається вона — Bayraktar Kemankes (Kagem), пишуть "Коментарі" за інформацією виробника.

Тепер ще й  крилаті ракети: BAYKAR представив нову продукцію

Крилату ракету Kemankes (Kagem) представив турецький виробник

Нова ракета оснащена системою оптичного наведення з підтримкою штучного інтелекту, котрий забезпечує виявлення, ідентифікацію та наведення на ціль на фінальному відрізку польоту. Довжина ракети – 1,73 метра, а висота – 0,4 метра. Розмах крил складає 1,25 метра. Максимальна вага ракети – 30 кілограмів, із яких 6 кг – бойова частина.

Заявлена крейсерська швидкість крилатої ракети становить 0,3 Маха (360 км/год), проте вона може розвивати максимальну швидкість до 0,7 Маха (720 км/год). Так звана “робоча стеля” для неї становить 5500 метрів. Ракета оснащена рідиннопаливним реактивним двигуном, котрий забезпечує її роботу упродовж 60 хвилин.

Kemankes має радіус дії понад 200 кілометрів і дальність зв’язку до 50 кілометрів. Ракета здатна виконувати політ в автономному режимі за допомогою системи автопілота. Наведення ракети на ціль виконує оптична система наведення із 2-осьовою стабілізацією, 36-кратним зумом і лазерним далекоміром із радіусом дії 2,8 кілометра.

Система наведення оснащена штучним інтелектом, котра здатна уражати цілі в автоматичному режимі або в ручному режимі за наявності зв’язку на фінальному відрізку польоту. Імовірно, управління ракетою може передаватись від одного оператора до іншого.

Нагадаємо, йшлося на порталі "Коментарі" і про те, в Україні представили новий безпілотник-розвідувальник.

Як писали "Коментарі", Україна намагається отримати різну військову техніку для боротьби проти російських військ, щоб надалі розпочати контрнаступ для звільнення окупованих територій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини