Головна Новини Світ Туреччина Туреччина припинила транзит санкційних товарів до РФ, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина припинила транзит санкційних товарів до РФ, але є нюанс

З 1 березня Туреччина перестала бути головним хабом для обходу антиросійських санкцій

20 березня 2023, 16:35 comments1789
Поділіться публікацією:

Туреччина справді призупинила транзит до Росії підсанкційних товарів, піддавшись тиску США та Європи. Як передає видання "Коментарі", про це агентству Reuters розповіли поінформовані особи.

Туреччина припинила транзит санкційних товарів до РФ, але є нюанс

Експорт товарів. Фото: з відкритих джерел

Стверджується, що уряд Туреччини поінформував бізнес про те, які іноземні товари відтепер не можна переправляти до Росії. Заборона діє з 1 березня, заявив голова Стамбульської асоціації експортерів чорних та кольорових металів Четін Текделіоглу.

"Будь-які товари з цього списку заблоковані для ввезення до Росії незалежно від того, з якої країни вони походять", — сказав він.

За словами неназваного дипломата з Європейського союзу, влада Туреччини в усній формі гарантувала Європейській комісії, що з 1 березня санкційні товари не переправлятимуться до Росії.

Офіційно цю інформацію влада Туреччини не коментує.

У той же час, раніше згаданий представник Стамбульської асоціації експортерів зазначив, що товари, вироблені в Туреччині, навіть із санкційними комплектуючими з інших країн, як і раніше, можуть ввозитися до Росії без обмежень.

За даними Bloomberg, Росія досить успішно обходить санкції Європейського Союзу та країн "Великої сімки" та забезпечує свій ВПК імпортними комплектуючими. Основні потоки імпорту йдуть транзитом через Туреччину, Об'єднані Арабські Емірати та Казахстан.

Наразі Європейський Союз намагається посилити контроль за виконанням введених санкцій, щоб передові технології не потрапляли до рук російських військових.

При цьому Захід бореться з "ухилянням" від виконання санкцій не лише за кордоном, а й у себе вдома. Наприклад, у Нідерландах розслідують 45 кримінальних справ щодо обходу санкцій ЄС проти Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Україні важливо досягти продовження зернової угоди – яку роль може відіграти Туреччина.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи визначилася Туреччина зі своєю позицією щодо війни в Україні — яку гру веде Ердоган.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини