Головна Новини Світ Туреччина Туреччина проміняла ЄС на БРІКС: чим розчарована Анкара
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина проміняла ЄС на БРІКС: чим розчарована Анкара

Туреччина заявила, що зблизилась із БРІКС через розчарування переговорами з ЄС

25 червня 2024, 14:10 comments1915
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан заявив, що Анкара зблизилася з групою країн БРІКС, до якої, зокрема, входять Бразилія, РФ, Індія, Китай та Південна Африка через розчарування відсутністю прогресу в переговорах про вступ до Євросоюзу. Як передає портал "Коментарі", про це глава МЗС Туреччини сказав в інтерв'ю телеканалу Haberturk, інформує Bloomberg.

Туреччина проміняла ЄС на БРІКС: чим розчарована Анкара

Туреччина та ЄС. Фото: із відкритих джерел

Міністр зазначив, що Анкара має відносини з країнами БРІКС, які "також проходять через еволюцію", і вона веде з ними переговори.

"Якби у ЄС було бажання зробити крок уперед, наша точка зору на певні питання могла б бути іншою", — зазначив Хакан Фідан.

Туреччина не змогла досягти прогресу в переговорах з Євросоюзом з моменту початку переговорів про вступ у 2005 році, зіткнувшись із низкою перешкод, які включають недоліки демократії в країні, про які заявляє ЄС.

"У рамках НАТО існує військовий союз, але економічний альянс не матеріалізувався. Тому ми продовжуємо пошуки", – сказав Фідан щодо ЄС.

Зазначається, що слова глави МЗС, можливо, були спрямовані на те, щоб підштовхнути Євросоюз до прискорення переговорів із Туреччиною.

"Відмінною і прекрасною рисою БРІКС у порівнянні з ЄС є те, що він включає всі цивілізації і раси. Якщо перший стане трохи більш інституційним, це принесе серйозні вигоди", — резюмував топ-дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Офісі президента відреагували на так звані мирні ініціативи, які постійно продукують партнери України. За словами радника голови ОП Михайла Подоляка, за цими ініціативами стоїть бажання продовжити війну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Туреччина пропонує новий "мирний план" закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

25 червня 2024, 13:32

мутят янычары..Скорее всего хотят ЕС подтолкнуть что бы турков побыстрее взяли.. А хрен вам..бриксуйте дальше


Новини