Головна Новини Світ Туреччина Турецькі виробники зброї вперше потрапили у список мільярдерів від Forbes
commentss НОВИНИ Всі новини

Турецькі виробники зброї вперше потрапили у список мільярдерів від Forbes

Статки братів Байрактарів на двох складають 2,3 млрд доларів.

3 квітня 2024, 21:20
Поділіться публікацією:

Засновники  компанії з Туреччини Baykar Defense – Сельчук і Халюк Байрактари – вперше з’явились в списку мільярдерів від Forbes. Зокрема, технічний директор та співвласник компанії Baykar Defence Сельчук Байрактар  посів 2410 місце зі статками у 1,2 млрд доларів.

Турецькі виробники зброї вперше потрапили у список мільярдерів від Forbes

Сельчук і Халюк Байрактари (фото з відкритих джерел)

Генеральний директор компанії Baykar Defence Халюк Байрактар розмістивсь на 2545 сходинці, його статки  становлять 1,1 млрд доларів, говорять дані рейтингу.

До слова,  Baykar Defense – турецька військова компанія, заснована в 1986 році як  виробництво  зі збирання автомобільних компонентів, проте, вже з  2000 року акцент було змінено на виробництво БПЛА, які активно використовує  українська армія.

При цьому, Сельчук Байрактар — зять президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана.

Турецька компанія Baykar  вже  розпочала будівництво підприємства з виробництва дронів в Україні. Завод  буде випускати безпілотники Bayraktar моделі ТВ2 або ТВ3.


Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у рейтингу мільярдерів від Forbes залишилося п'ять українців. У світовому рейтингу мільярдерів від Forbes 785 місце зайняв найбагатший українець, власник ДТЕК та співвласник "Метінвест" Рінат Ахметов. Його статки оцінюються в 4 мільярди доларів.

У списку 2024 року – п'ять громадян України. Із рейтингу вибув Ігор Коломойський. Віктор Пінчук розмістився на 1623 місці у списку. Статки власника групи Interpipe за рік скоротилися на 100 млн доларів — до 2 млрд доларів.  Власник Smart Holding Вадим Новинський з 1,2 млрд дол (-$200 млн) посів 2410 місце.   Статки акціонера Ferrexpo Костянтина Жеваго (2 410 місце) за рік скоротилися на 100 млн дол – до 1,2 млрд дол. Співвласник так званої групи "Приват" Геннадій Боголюбов посідає 2692 місце в рейтингу. Його статки за рік скоротилися на 100 млн дол – до мільярда.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини