Головна Новини Світ Туреччина У Туреччині впевнені, що вдасться відновити зернову угоду – альтернативи не бачать
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині впевнені, що вдасться відновити зернову угоду – альтернативи не бачать

Туреччина має намір відновити "зернову угоду" без альтернативних маршрутів

17 серпня 2023, 17:07
Поділіться публікацією:

Уряд Туреччини має намір відновити "зернову угоду" після виходу Росії без альтернативних маршрутів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "NTV".

У Туреччині впевнені, що вдасться відновити зернову угоду – альтернативи не бачать

Зернова угода. Фото: з відкритих джерел

Видання, посилаючись на своє джерело в Міністерстві оборони Туреччини, повідомило, що офіційна Анкара докладає великих зусиль, спрямованих на відновлення дії "зернової угоди" і що "за її межами не ведеться жодна робота".

"Інші країни працюють над альтернативними маршрутами. Ми також уважно стежимо за цими подіями. Проблема в тому, що торгові судна можуть безпечно заходити в турецькі протоки в умовах конфлікту. Немає жодних проблем із проходом суден через протоки, які сягають турецьких проток", — заявили до Міноборони Туреччини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у вечірньому зверненні 16 серпня президент України Володимир Зеленський повідомив, що чергова масована атака РФ українськими портами стала вже сьомою. І наголосив, що кожен удар агресора по портах "Рені", "Ізмаїл", "Південний", "Одеса", "Чорноморськ", по Миколаєву – це удар по світовим продовольчим цінам, по соціальній та політичній стабільності в Африці, Азії. Він наголосив, що жоден інший терорист, окрім Росії, ще ніколи так відверто і спеціально не бив по безпеці одразу стількох народів. І закликав усіх – реагувати. Тим часом німецький контейнеровоз Joseph Schulte став першим торговим судном, яке вийшло з Одеси тимчасовим коридором, відкритим Україною після виходу Росії з так званої зернової угоди. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" російські ігри навколо морського зернового коридору та загалом продовольчої безпеки.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що відбувається після припинення зернової угоди – чи ще може здивувати Туреччина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини