Головна Новини Світ Туреччина У Туреччині заговорили про локальне припинення вогню в Україні, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині заговорили про локальне припинення вогню в Україні, - ЗМІ

Туреччина вважає, що жодна зі сторін не зможе виграти війну у військовому плані

14 січня 2023, 21:33 comments4383
Поділіться публікацією:

Туреччина заявила, що готова наполягати на локальному припиненні вогню в Україні, і попередила, що ні Москва, ні Київ не мають військових засобів, щоб виграти війну, пишуть "Коментарі" з посиланням на міжнародні ЗМІ.

У Туреччині заговорили про локальне припинення вогню в Україні, - ЗМІ

Радник Ердогана говорить про невелику локальну деескалацію війни

"Туреччина готова наполягати на локальному припиненні вогню та невеликій локальній деескалації", — заявив радник президента Реджепа Тайіпа Ердогана із зовнішньої політики Ібрагім Калін.

За його словами, ні Москва, ні Київ не мають військових засобів, щоб "виграти війну" у військовому відношенні, на землі.

Але він і визнав, що здається малоймовірним, що ворогуючі сторони готові укласти "всеосяжну мирну угоду" в найближчі місяці. Проте, жорстока ціна бойових дій незабаром може змусити обидві сторони переглянути та прийняти локальні перемир’я в певних частинах зони бойових дій.

За словами з питань радника Ердогана з зовнішньої політики президент Туреччини використав свої добрі відносини як з Москвою, так і з Києвом, щоб спробувати виступити посередником у припиненні війни. Член НАТО Туреччина прийняла два перших раунди мирних переговорів і допомогла досягти угоди за підтримки ООН про відновлення постачання українського зерна через Чорне море.

Була ціла низка телефонних консультацій з президентом Росії Володимиром Путіним і українським лідером Володимиром Зеленським, спрямованих на пошук спільної мови. Калін сказав, що Росія насамперед зацікавлена ​​в "гарантіях безпеки" з боку НАТО та повазі на світовій арені.

Як писали "Коментарі", у Стокгольмі "повісили" опудало Ердогана: Анкара в гніві і скасувала візит спікера парламенту Швеції через скандальний мітинг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини