У Туреччині заявили про підтримку територіальної цілісності, але за однієї умови

В Туреччині вважають, що закінчення війни в Україні та повернення окупованих територій має відбуватись дипломатично.

Заступник спікера Великих національних зборів Туреччини Бекір Боздаг заявив, що його країна підтримує суверенітет і територіальну цілісність України включно з Кримом, однак, за його словами, закінчення війни має відбуватись дипломатичним шляхом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Укрінформ".

Бекір Боздаг виступив на Третьому парламентському саміті Кримської платформи, де озвучив позицію Туреччини щодо війни в Україні. За його словами, Україна бореться за свою територіальну цілісність та свободу з 2014 року, коли був анексований Крим, а не лише від початку повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році.

"Україна торує власний шлях і обороняється у жахливій війні. Разом з тим ми повинні іти дипломатичним шляхом і дотримуватися міжнародного права. Ми переконані, що стратегічна візія, спрямована на завершення цього конфлікту, його розв’язання має бути знайдена у дипломатичній площині, а не на полі бою", - сказав Боздаг.

Заступник спікера Великих національних зборів Туреччини наголосив, що його країна й надалі надаватиме підтримку Україні для відновлення територіальної цілісності та повернення до кордонів 1991 року.

"Ми мобілізуємо всі зусилля, щоб допомогти Україні в цій боротьбі. Ми також висловлюємо готовність допомагати у відбудові України", - додав Боздаг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Туреччині зробили заяву про мирні переговори щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що Ердоган розповів, як має закінчитись війна в Україні та відповів чий Крим.