Головна Новини Світ Туреччина В Туреччині зробили нову заяву про мирні переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

В Туреччині зробили нову заяву про мирні переговори

Туреччина наполягає, що війна в Україні закінчиться мирними переговорами.

15 вересня 2024, 22:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Генеральний директор з питань міжнародної безпеки МЗС Туреччини Басат Озтюрк заявив, що в умовах мирних переговорів мають бути дотримані легітимні та законні інтереси українського народну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Голос Америки".

В Туреччині зробили нову заяву про мирні переговори

Басат Озтюрк про війну в Україні. Фото з відкритих джерел

Представник МЗС Туреччини Басат Озтюрк взяв участь на форумі вашингтонського центру "Атлантична рада", де зробив кілька заяв щодо війни в Україні та висловив підтримку українському народу.

"Ми також підтримуємо Україну без вагань, тому що Україна є нашим сусідом, історично братньою, сестринською країною. Ми вважаємо весь український народ також нашими сестрами й братами, і тому я справді вболіваю за них усім серцем", — сказав Озтюрк.

Турецький дипломат зазначив, що Анкара "не хоче затягувати цю війну", однак переговори не означають, "що Україна повинна здатися". За словами Озтюрка, закінчення війни потрібно шукати у мирних переговорах, а кінцеве рішення має бути "збалансованим" та враховувати умови України.  

"Жодна війна не тривала вічно. В умовах укладення миру після цієї війни також має бути, безумовно, дотримання легітимних та законних інтересів українського народу", — заявив Озтюрк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Туреччини Реджеп Ердоган розповів, як має закінчитись війна в Україні та кому належить Кримський півострів. 

Також "Коментарі" писали про вимоги російського диктатора, які здивували Туреччину. Саме через них Путін постійно відкладає свій візит до турецького лідера Реджепа Ердогана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини