Головна Новини Світ Туреччина Україна чекає від Туреччини пояснень щодо візиту "делегації" з окупованого Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна чекає від Туреччини пояснень щодо візиту "делегації" з окупованого Криму

Київ очікує, що влада Туреччини, яка підтримує територіальну цілісність України, належним чином відреагує на російську провокацію

2 листопада 2023, 07:20
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ України адресувало офіційній Анкарі запит із проханням дати офіційне пояснення, що означає візит до країни так званої делегації з окупованого Росією українського міста Ялта. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook повідомив представник МЗС Олег Ніколенко.

Україна чекає від Туреччини пояснень щодо візиту "делегації" з окупованого Криму

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

Росія публічно похвалилися, що нібито взяли участь у засіданні Міжнародної організації об'єднаних міст та місцевої влади, де представила Ялту. Окупанти відзвітували, що нібито навіть підписали низку угод із турецьким містом Стамбул, яке тепер вважається побратимом Ялти.

Олег Ніколенко наголосив, що Київ ставиться до цього інциденту з усією серйозністю і тому вимагає офіційного пояснення від турецьких партнерів.

Україна хоче одержати від Туреччини відповідь щодо статусу візиту представників російської окупаційної адміністрації, уточнив Ніколенко.

У МЗС нагадали, що Крим, згідно з міжнародним правом, – це частина території України, тимчасово окупована Росією, а резолюції Генасамблеї ООН вимагають від будь-яких сторін утримуватися від дій, які можуть поставити під сумнів статус Криму, зокрема шляхом контактів з окупаційними адміністраціями. .

В Україні очікують, що Туреччина, яка публічно виступає за територіальну цілісність України, має відповісти на провокацію окупантів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія втратила стратегічний об'єкт системи ППО на заході Криму: куди потрапили ЗСУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чка доля чекає на Крим – чому Чорноморський флот РФ біжить із Севастополя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини