Головна Новини Світ Туреччина Відмова від запровадження санкцій проти Росії: у МЗС Туреччини озвучили свою позицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Відмова від запровадження санкцій проти Росії: у МЗС Туреччини озвучили свою позицію

В Анкарі дали зрозуміти, що керуються своїми національними інтересами, відмовляючись запроваджувати санкції проти РФ

21 квітня 2023, 08:42
Поділіться публікацією:

Туреччина не запровадила і не збирається запроваджувати санкції проти Росії за прикладом країн Заходу, оскільки вона керується власними інтересами. Як передає видання "Коментарі", про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, пише "DHA".

Відмова від запровадження санкцій проти Росії: у МЗС Туреччини озвучили свою позицію

Мевлют Чавушоглу. Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС Туреччини відреагував на заяви деяких турецьких політиків про те, що Туреччина має запровадити санкції проти Росії, оскільки вона є членом НАТО.

"Ми є однією з п'яти найсильніших країн НАТО у кожному питанні, але я повинен ставити інтереси моєї нації та моєї країни понад усе. Ось ви наклали санкції на Росію, а як жителі Аланії продаватимуть свою продукцію?", — заявив міністр.

Мевлют Чавушоглу додав, що його країна виконуватиме санкції в рамках ООН, але вона не ризикуватиме своїми інтересами, запроваджуючи обмеження щодо прикладу країн Заходу.

"Чи приїдуть туристи до Туреччини в такій ситуації?" — додав глава МЗС.

При цьому Чавушоглу уточнив, що Туреччина не зраджує своїх принципів заради залучення туристів.

"Ми називаємо війну війною. Ми підтримуємо кордон та територіальну цілісність України. Ми підтримуємо Україну і не визнаємо незаконну анексію Криму. Хіба це не принципова позиція?", — наголосив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські загарбницькі війська протягом доби вдарили Україною 26 дронами-камікадзе типу "Шахед-136". Генштаб ЗСУ повідомив, що 21 із них збито силами української ППО. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що збільшенням атак за допомогою "Шахедів" росіяни намагаються компенсувати нестачу точних ракет. Чи є панацея від атак дронів та взагалі дистанційних ударів з боку окупантів? Як змінилася тактика росіян у цьому сенсі? Що можемо протиставити? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини