Головна Новини Світ Туреччина Військовий злочинець керує російською допомогою в Туреччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий злочинець керує російською допомогою в Туреччині

Росія відправила військового злочинця на допомогу Туреччині, яка переживає жахливу катастрофу викликану землетрусами.

9 лютого 2023, 16:48
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російську допомогу, надіслану Туреччині після трагічного землетрусу, очолює Даніїл Мартинов, колишній командир чеченських військ, якого українська влада розшукує за воєнні злочини, скоєні рік тому на першому етапі російського вторгнення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Військовий злочинець керує російською допомогою в Туреччині

Воєнний злочинець Даніїл Мартинов. Фото з відкритих джерел

6 лютого в Туреччині відбулась серія потужних підземних поштовхів, що призвела до великих руйнувань та забрала понад 10 тис. життів. Країна попросила світ про допомогу. На запит відреагувала Україна, США, ЄС та Росія.

Як виявилось російськими МНС-сниками керує військовий злочинець Даніїл Мартинов, який є близьким соратником чеченського лідера Рамзана Кадирова. Мартинов давав інтерв'ю російським ЗМІ в яких повідомляв про роботу з ліквідації наслідків землетрусу. Під час однієї розмови росіянин зазначив, що його призначили на посаду радника МНС РФ.

За даними СБУ Даніїл Мартинов був заступником командира чеченських підрозділів Нацгвардії РФ та відповідав за безпеку Кадирова.  В перші місяці війни Мартинова зафіксували кілька камер в зоні бойових дій.

СБУ звинувачує росіянина у захоплені лікарні в Бородянці, який окупанти перетворили на оборонну споруду взявши 500 українців в заручники.У серпні минулого року СБУ офіційно висунула підозру Мартинову за жорстоке поводження з військовополоненими та цивільними.

У 2020 році Мінфін США ввів санкції проти Мартинова за серйозні порушення прав людини в Росії, встановивши, що він діяв від імені або за дорученням Кадирова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про найбільш смертоносніші землетруси в історії людства.

Також "Коментарі" писали про військових аналітиків, які порахували втрати танків у війні з боку Росії та України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини