Головна Новини Світ Туреччина Як Путін із Навальним: у турецькій в'язниці опинився головний суперник Ердогана на виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Путін із Навальним: у турецькій в'язниці опинився головний суперник Ердогана на виборах

За рішенням суду у Туреччині виявився ув'язненим головний турецький опозиціонер Екрем Імамоглу

15 грудня 2022, 07:20
Поділіться публікацією:

Суд у Туреччині засудив мера Стамбула Екрема Імамоглу до двох років і семи місяців ув'язнення за звинуваченням у образі членів Вищої виборчої ради країни. Про це повідомило агентство AP, пише портал "Коментарі".

Як Путін із Навальним: у турецькій в'язниці опинився головний суперник Ердогана на виборах

Екрем Імамоглу. Фото: GETTY IMAGES

Імамоглу було висунуто звинувачення в образі чиновників після того, як 4 листопада 2019 року він назвав скасування законних виборів "дурістю".

Мер заперечував образу членів виборчої ради, наполягаючи на тому, що його слова були відповіддю на те, що міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу назвав його "дурнем" і звинуватив у критиці Туреччини під час відвідин Європейського парламенту.

Суд також заборонив Імамоглу продовжувати займатися політичною діяльністю, що може остаточно зруйнувати політичну кар'єру перспективного турецького політика і навіть піти з посади.

Очікується, що Імамоглу, який є представником головної опозиційної Республіканської народної партії, оскаржуватиме вирок.

Критики стверджують, що суд над мером є спробою усунути ключового опонента президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Наступного року у Туреччині заплановані президентські вибори і Ердоган балотуватиметься. Імамоглу вважається кандидатом, який здатний скласти серйозну конкуренцію Ердогану. Само собою напрошується порівняння президента Туреччини Ердогана зі своїм російським колегою Путіним, де також дивним збігом обставин головний російський опозиціонер Навальний опинився за ґратами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — наприкінці грудня можуть відбутися переговори російського диктатора Володимира Путіна та китайського лідера Сі Цзіньпіня. Які очікування від цієї зустрічі, яка швидше за все буде у форматі онлайн? Як змінилися взаємини РФ та КНР за цей рік під впливом російського вторгнення в Україну? Як вони можуть змінитися? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – останнє попередження для Кремля: про що говорить готовність Лондона поставити Києву далекобійну зброю




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини