Головна Новини Світ Туреччина Заборона виявилася лише на словах: у Туреччині продовжують заправляти російські літаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборона виявилася лише на словах: у Туреччині продовжують заправляти російські літаки

Попри рішення влади, у Туреччині продовжують заправляти російські літаки

3 квітня 2023, 15:30 comments2245
Поділіться публікацією:

У Туреччині продовжують заправляти літаки російських авіакомпаній. Обслуговування підсанкційних лайнерів припинили лише дві найбільші хендлінгові компанії – Havas та TGS. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "avianews.com".

Заборона виявилася лише на словах: у Туреччині продовжують заправляти російські літаки

Літак. Фото: з відкритих джерел

Повідомляється, що найбільші провайдери наземного обслуговування літаків перестали обслуговувати російські літаки американського виробництва Boeing та європейські Airbus.

Втім, повної заборони на заправку та обслуговування авіалайнерів із Росії в Туреччині немає, зазначило видання Middle East Eye. Тому компанії самостійно вирішують, чи співпрацювати їм із російськими авіакомпаніями.

"Havas та інші перестали обслуговувати, але невеликі компанії все ще надають сервіс росіянам", – зазначило джерело видання.

У середині березня видання AirportHaber повідомило, що Міністерство митниці та торгівлі Туреччини заборонило обслуговувати американські літаки російських та білоруських авіакомпаній. Підставою був лист від Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США.

Влада США ввела санкції проти літаків російських та білоруських авіакомпаній ще у березні 2022 року. Обмеження забороняють заправку та обслуговування Boeing та інших авіалайнерів з Росії та Білорусі, які мають понад 25% комплектуючих із США.

Такі санкції повинні не дозволити виконувати міжнародні рейси літаками, включеними до чорного списку. Однак російські авіакомпанії продовжували літати на Боїнгах, у тому числі до Туреччини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи бачить Захід перспективи переговорів із Москвою – чому відбулася розмова Блінкена з Лавровим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини