Головна Новини Світ Туреччина Зустріч Ердогана та Путіна: стало відомо про що вони говоритимуть у Сочі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч Ердогана та Путіна: стало відомо про що вони говоритимуть у Сочі

Путін і Ердоган зустрінуться в Сочі 4 вересня

3 вересня 2023, 20:25
Поділіться публікацією:

Глава Кремля Володимир Путін  та очільник  Туреччини Реджеп Таїп Ердоган матимуть зустріч в Сочі, в понеділок, 4 вересня.  Крім ситуації із  "зерновою" угодою, вони  ще обговорять  обмін полоненими між Росією  та Україною.  

Зустріч Ердогана та Путіна: стало відомо про що вони говоритимуть у Сочі

Путін і Ердоган (фото з відкритих джерел)

Про це інформує  TRT Haber.  

За інформацією видання,  президент Туреччини та російський президент обговорюватимуть  майбутню  "зернову угоду",  питання двосторонніх  відносин, регіональні проблеми, ситуацію з війною  РФ  на території України. В порядку денному і питання  обміну полоненими між Україною та Росією.

"Але найважливішим пунктом порядку денного буде зерновий коридор", — стверджує ЗМІ. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, які очікування від зустрічі Путіна та ЕрдоганаОсобиста зустріч президента Туреччини Реджепа Ердогана з російським диктатором Володимиром Путіним, яка відкладалася кілька разів у серпні, схоже, відбудеться лише у вересні. Причому не Путін вирушить у гості до Ердогана, а той – до РФ. Швидше за все, однією з найважливіших тем для обговорення стане зернова угода, з якої РФ вийшла 17 липня. 

Народний депутат VІІІ скликання, президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко не сумнівається, що зустріч Путіна з Ердоганом має велике значення для України. Адже морські шляхи, нагадує він, – це один із наших основних логістичних хабів.

Питання відновлення зернової угоди є актуальним і для Туреччини, вважає президент УАК. Адже, допомагаючи нам, вона зміцнювала свій міжнародний авторитет.

При цьому, продовжує він, слід розуміти, що РФ уже вкрала понад 4 млн. тонн українського зерна. І, коли Путін наприкінці липня обіцяв африканським країнам безкоштовну допомогу зерном йшлося саме про українське, вкрадене росіянами.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини