Головна Новини Світ США Адміністрація Байдена навмисно зробила м'якшими санкції проти РФ: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Адміністрація Байдена навмисно зробила м'якшими санкції проти РФ: що відбувається

Вашингтон вирішив стримати ціни на пальне перед виборами

26 червня 2024, 15:28
Поділіться публікацією:

Адміністрація Байдена навмисно запроваджувала м'якіші енергетичні санкції проти Росії, Ірану та Венесуели, щоб утримати ціни на пальне перед виборами. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

Адміністрація Байдена навмисно зробила м'якшими санкції проти РФ: що відбувається

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Так, Адміністрація Байдена прагне утримати ціни на газ стабільними перед виборами, заохочуючи надходження нафти до глобальних ринків. Це завдання стикається з іншим пріоритетом: бути жорсткими із противниками, такими як Росія, Іран та Венесуела. Це призвело до менш суворих санкцій проти основних нафтовидобувних країн.

Прикладом цього став вівторок, коли США запровадили нові санкції проти Ірану. На думку аналітиків, ці заходи торкаються лише частини нафтового експорту країни і навряд чи зможуть оздоровити світові ринки.

"Президент хотів зробити все можливе, щоб переконатися, що американські споживачі мають найнижчу ціну на бензоколонці, оскільки це впливає на повсякденне життя сімей", — сказав високопосадовець адміністрації.

Хоча напруженість у відносинах між Іраном та США зросла після нападів на Ізраїль 7 жовтня, щоденний експорт нафти з Ірану перевищив 1,5 мільйона барелів щодня, починаючи з лютого, що значно більше, ніж на початку президентства Байдена. Більшість цієї нафти купують невеликі китайські нафтопереробні заводи за зниженими цінами.

США та їхні союзники були "дуже обережними, щоб не зайти надто далеко і не зашкодити здатності західних економік функціонувати", коли йшлося про санкції, сказав партнер Morrison Foerster і колишній керівник Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США Джон Сміт.

Американські дипломати та чиновники від енергетики десятиліттями працювали по всьому світу, щоб забезпечити потік нафти, часто вступаючи у незручні альянси та домовленості.

Зазначається, коли 12 червня Міністерство фінансів США обрушило на Москву хвилю санкцій через війну в Україні, вони були спрямовані проти банків, але залишили нафтову галузь країни практично недоторканою.

За словами американських дипломатів та деяких гравців енергетичної галузі, поінформованих нинішніми чиновниками, серед деяких співробітників Міністерства фінансів США є розчарування відсутністю дій проти нафтоторгівельних мереж, які переправляють російську та іранську нафту, зокрема й проти тієї, яку зараз розслідують чиновники.

За повідомленням The Wall Street Journal, цією мережею керує маловідомий трейдер із Азербайджану, який став головним посередником для російської компанії "Роснефть".

Прихильники цієї політики в адміністрації кажуть, що ці кроки добре збалансовані, щоб утримувати ціни на низькому рівні, але кидають пісок у шестерні нафтоекспортних машин Росії та Ірану, а це означає, що вони заробляють менше на кожному барелі нафти, який вони продають.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія та Китай знайшли обхідні шляхи: які санкції США виявилися беззубими.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини