Головна Новини Світ США Адміністрація Байдена виявилася причетною до санкційного скандалу проти "Північного потоку-2"
commentss НОВИНИ Всі новини

Адміністрація Байдена виявилася причетною до санкційного скандалу проти "Північного потоку-2"

Адміністрація Байдена хоче виключити санкції проти "Північного потоку-2"

25 листопада 2021, 17:42
Поділіться публікацією:

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що адміністрація Білого дому дзвонила сенаторам-однопартійцям Байдена з проханням скасувати поправки про санкції щодо німецьких компаній, які причетні до "Північного потоку-2". Це ще раз розплющує очі про те, що "Байден прийде, порядок наведе". Це ще раз про те, що зацікавленим людям має бути все одно, як поводиться той чи інший діяч, як він виглядає, кому тисне руку чи не тисне, кому хамить чи ні. Важливо, що робить. Як інформує видання "Коментарі", про це у Facebook пише журналіст і блогер Юрій Луканов.

Адміністрація Байдена виявилася причетною до санкційного скандалу проти "Північного потоку-2"

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Нагадаю, що за Трампа будівництво Північного Потоку-2 було зблоковано. При цьому він не називав Путіна убивцею, як це зробив Байден, а зовсім навпаки — демонстрував шанобливе до Путіна ставлення, а на прес-конференції у  Гельсінкі поводився просто ганебно. 
Його критики в Україні повторювали тезу про те, що проти Північного Потоку-2 бореться не Трамп, а Конгрес, попри той очевидний факт, що Трамп особисто приїздив до Ангели Меркель сваритися щодо Північного Потоку-2 Трамп пропонував їй відмовитися від цього будівництва в обмін на скасування американських мит для металургійної промисловості Німеччини. Але критики ігнорували цей факт , наче це Конгрес туди приїздив до канцлерки, а не Трамп", – зазначив журналіст.

Він додає, коли, на відміну від Обами, Трамп не блокував рішення Конгресу про постачання летальної зброї для України, то критики говорили, що він хотів би, але не міг. Виходить, Обама міг, а Трамп не зміг. Луканов наголошує, якщо Конгрес все може, то де він тепер, коли адміністрація Байдена не тільки тепер, а й раніше ігнорує рішення Конгресу щодо санкцій щодо "Північного потоку-2"?

"Зрозуміло, що Трамп робив усе це не від кохання до України. Просто наші інтереси збігалися з інтересами кіл, що стоять за ним у США. Але нашим домашнім критикам цього замало. Їм потрібно було, щоб Трамп особисто як мінімум послав Путіна, а як максимум послав йому кулю в лоб. Натомість Байден, який! Очевидно, щиро обізвав Путіна вбивцею, який не викликає у наших диванних критиків претензій", – зазначив Юрій Луканов.

Читайте також на порталі "Коментарі – експерт розповів, як Байден спробує повторити свій квітневий хід конем із Путіним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини