Головна Новини Світ США Адміністрація США планує призначити нового посла в Україні - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Адміністрація США планує призначити нового посла в Україні - ЗМІ

Адміністрація Сполучених Штатів Америки знаходиться в процесі висунення цієї кандидатури, вважає держсекретар США Ентоні Блінкен

9 червня 2021, 04:49
Поділіться публікацією:

США планують незабаром призначити свого нового посла в Україні. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише ТАРС.

Адміністрація США планує призначити нового посла в Україні - ЗМІ

США-Україна. Фото: УНІАН

"Ми намагаємося рухатися в цьому питанні якомога швидше", — запевнив глава американського зовнішньополітичного відомства.

За словами Блінкена, адміністрація Сполучених Штатів Америки знаходиться в процесі висунення цієї кандидатури, яка потім має бути затверджена Сенатом Конгресу.

"Процес зараз в самому розпалі. І я очікую, що це станеться в порівняно незабаром. Це пріоритет для нас і для президента. Ми хочемо гарантувати, щоб найсильніший кандидат очолював найсильнішу команду в Україні", — резюмував Блінкен.

Як повідомляли раніше американські партнери постійно демонструють загальну підтримку українського уряду. Особливо це проявляється в питаннях військової допомоги, що важливо під час російської агресії на Донбасі. Ймовірно, найближчим часом Україна може розраховувати на додаткові поставки зброї зі Штатів. Подібні висновки можна зробити зі слів американського держсекретаря Ентоні Блінкена. Чиновник підкреслив, що Пентагон є ключовим українським партнером у питаннях стримування агресії російських окупантів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як, на думку Дмитра Кулеби, майбутня зустріч американського і російського президентів вплине на Україну. Кулеба переконаний, що американська сторона буде відстоювати українські інтереси в розмові з Володимиром Путіним. Це, на думку дипломата, демонструється і нинішньою позицією Штатів — без України про Україну вирішувати нічого не будуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини