Головна Новини Світ США Америці загрожує найпотужніший ураган в історії: що відомо про стихію
commentss НОВИНИ Всі новини

Америці загрожує найпотужніший ураган в історії: що відомо про стихію

«Іда» може зруйнувати Новий Орлеан та інші міста штату Луїзіана

28 серпня 2021, 23:21
Поділіться публікацією:

Потужний шторм "Іда", який вже завдав чималих збитків Кубі тепер наближається до Америки. На його шляху  американська Луїзіана з великими містами та поки працюючими нафтовими вишками. Очікується, що стихія прийде сюди ввечері 29 серпня з торнадо, швидкими вітрами та зливами. Про це інформує Reuters.

 Америці загрожує найпотужніший ураган в історії: що відомо про стихію

США готується до найпотужнішого урагану в історії (фото з відкритих джерел)

 

В Новому Орлеані вже евакуюють жителів, згортають нафтові вишки, аби скоротити збитки від природної аномалії. Президент США оголосив у самому штаті та деяких районах міста надзвичайний стан на федеральному рівні.

"Пізно в п'ятницю ураган викликав пориви вітру швидкістю до 130 кілометрів на годину. Очікується, що він вийде на берег США на південному сході Луїзіани вдень або ввечері 29 серпня (за місцевим часом). До того часу шторм значно посилиться",- повідомляє Національна метеорологічна служба.

Потужному шторму вже присвоєно категорію 4 за п'ятиступеневою шкалою Саффіра-Сімпсона. Аномалія принесе проливні зливи. Супроводжуватиме шторм вітер зі  швидкістю близько 225 кілометрів на годину. Фахівці стверджують, що велика територія поблизу  берегової лінії Луїзіани буде затоплена.

Ще передбачаються широкомасштабні відключення електроенергії і повені в інших  районах через проливні дощі, які накриють  регіон.

Американські енергетичні компанії, які стараються пришвидшити  евакуацію морських платформ в Мексиканській затоці, зменшили видобуток нафти та  газу  більш як наполовину.


Синоптики висловлюють припущення, що  шторм "Іда" буде сильнішим за сумнозвісний ураган "Катріна". Окрім Нового Орлеана, шторм не обмине й інші великі американські міста: Ноксвіль, Мемфіс і Чарльзтон.   

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що у США повені забирають життя людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини