Головна Новини Світ США Америка стримувати Україну більше не буде: на скільки часу відкрилося вікно можливостей
commentss НОВИНИ Всі новини

Америка стримувати Україну більше не буде: на скільки часу відкрилося вікно можливостей

Джо Байден перетворився на «кульгаве качку», тому більше не зможе блокувати допомогу Україні

9 серпня 2024, 16:46 comments5315
Поділіться публікацією:

У США змінилася позиція щодо війни в Україні, про це заявив російський опозиціонер Ілля Пономарьов.

Америка стримувати Україну більше не буде: на скільки часу відкрилося вікно можливостей

Джо Байден

На його думку, головними людьми, які стримували Україну у відповіді Росії на її терористичні дії, були Джо Байден та Ульям Бернс. Опозиціонер вважає, що радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван просто якісно відпрацьовував команди шефа.

"Перетворившись на "кульгаве качку", вплив Байдена різко знизився. Він більше не буде сильно втручатися, і ситуація йде на самоплив. У зв'язку з цим для України та для російського опору період до кінця року – вікно можливостей робити те, що ми вважаємо за потрібне. Американці більше не стримуватимуть нас, і це виявилося в несподівано доброзичливо-байдужій реакції на операцію в Курській області", — заявив Пономарьов.

Саме тому, вважає опозиціонер, треба активно вибудовувати стосунки з новою зовнішньополітичною командою Камали Гарріс, якої поки що немає, і не забувати підтримувати стосунки з оточенням Дональда Трампа, зокрема з Венсом. При цьому Пономарьов додав, що результат виборів ще не вирішено, хоча шанси Гарріс зараз кращі.

"І так, думаю (майже що знаю), що американці не були в курсі деталей операції, що планувалася", — підсумував російський опозиціонер.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 6 серпня ЗСУ розпочали операцію у Курській області. Тоді у Білому домі заявили, що вони були не в курсі операції та хотіли б прояснити ситуацію. Втім, пізніше там заявили, що суверенне право України захищатиметься так, як вона вважає за потрібне.

На тлі успіхів ЗСУ у Курській області Росії вже навіть почали пропонувати специфічний мирний план.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини