Американці подивилися дебати і проголосували: хто переміг із величезним розривом

Опитування CNN показало, що 67% глядачів дебатів віддали перемогу Трампу

Флеш-опитування американського каналу "CNN" показало, що 67% зареєстрованих виборців, які спостерігали за дебатами, вважають, що колишній президент Дональд Трамп на них переміг. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує телеканал "CNN".

Відповідно, за чинного президента Джо Байдена проголосували 33% опитаних. Перед дебатами виборці у співвідношенні 55% до 45% сказали, що очікують від Дональда Трампа кращого виступу, ніж Джо Байдена.

Мовник зазначає, що результати опитування відображають думку про дебати лише тих виборців, які їх дивилися, і не є репрезентативними для всіх виборців, які мають право голосу.

Опитування CNN проводилося за допомогою текстових повідомлень серед 565 зареєстрованих виборців США, які заявили, що дивилися дебати в четвер, і результати опитування репрезентативні лише для глядачів дебатів.

"Глядачі дебатів в опитуванні на 5 пунктів частіше були прихильниками Республіканської партії, ніж Демократичної, що робить аудиторію трохи більш прихильною до Республіканської партії, аніж усі зареєстровані виборці по всій країні. Але ці результати є зрушенням порівняно з 2020 роком, коли спостерігачі за дебатами вважали, що Байден перевершив Трампа у їхніх президентських дебатах", – йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на листопад цього року заплановані вибори президента США. Сьогодні вже пройшли перші теледебати між кандидатами на пост президента країни – демократом та чинним американським лідером Джо Байденом, а також республіканцем, екс-президентом Дональдом Трампом. У статті "The Wall Street Journal" йдеться, що "Байден зазнав краху в першій сутичці з Трампом".

Також видання "Коментарі" повідомляло новий поворот: демократи заговорили про можливу заміну Байдена на іншого кандидата на виборах.