Головна Новини Світ США Американці сказали, чи зобов’язані Штати допомагати Україні: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Американці сказали, чи зобов’язані Штати допомагати Україні: результати опитування

49% американців заявили, що Штати не зобов’язані допомагати Україні

31 липня 2024, 11:30 comments1342
Поділіться публікацією:

За даними опитування Pew Research Center, американців розділяє питання допомоги Україні. Зокрема, їх запитали, чи зобов’язані США допомагати Україні. Згідно із даними опитування, 48% кажуть, що "так" і 49% – "ні".

Американці сказали, чи зобов’язані Штати допомагати Україні: результати опитування

США і Україна

Також більшість у обох таборах схвалюють збереження суворих економічних санкцій проти Росії – 66% серед республіканців і 77% серед демократів.

Втім, республіканці та демократи продовжують розходитися в думці про політику США щодо країни, охопленої війною. Зокрема, 62% прихильників республіканців стверджують, що Сполучені Штати не несуть відповідальності допомагати Україні захищатися від вторгнення Росії. Приблизно дві третини демократів і демократично орієнтованих незалежних виборців (63%) кажуть, що США несуть цю відповідальність. Лише близько третини республіканців і прихильників республіканців (36%) говорять те саме.

Окрім цього, результати опитування вказують на те, що 29% американців вважають, що США надають надто велику підтримку Україні, і така ж частка стверджує, що надається належна кількість (26%). При цьому приблизно двоє з десяти (19%) кажуть, що США не надають достатньої підтримки, тоді як чверть не впевнені у відповіді на це питання.

Як свідчать результати дослідження, демократи здебільшого кажуть, що США надають або належний обсяг допомоги (36%), або недостатній (27%). Лише 13% з них кажуть, що США надсилають занадто багато допомоги Україні. А от майже половина республіканців (47%) стверджують, що США надають занадто багато допомоги Україні, що більш ніж утричі перевищує частку демократів таких поглядів. Лише 18% вважають, що поточний рівень допомоги є правильним, тоді як лише 12% кажуть, що США надають надто мало допомоги.

Окрім того, соціологи вказують на те, що частка американців, які вважають, що вторгнення Росії в Україну є загрозою для інтересів США, значно зменшилася з 2022 року. Близько третини громадян США (34%) вважають, що вторгнення Росії в Україну становить “головну загрозу” для інтересів Америки. Тоді як після самого вторгнення половина респондентів заявляла, що це була серйозна загроза. Демократи частіше, ніж республіканці, вважають вторгнення Росії в Україну “головною загрозою” для США.

Окрім того, опитування показало, що дозвіл Україні використовувати зброю американського виробництва в межах кордонів Росії підтримують 46% республіканців і 65% демократів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США готують для України новий масштабний пакет допомоги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини