Головна Новини Світ США Американці створили MaskCheck: як працює пристрій
commentss НОВИНИ Всі новини

Американці створили MaskCheck: як працює пристрій

Новий апарат сповіщає про неправильно вдягнену маску

16 вересня 2021, 20:10
Поділіться публікацією:

Американці створили MaskCheck: як працює пристрій

Апарат може працювати три дні без підзарядки, фото RealNetworks

Новий пристрій може бути корисним для місць загального користування, супермаркетів, закладів харчування, поліклінік. Апарат вміє сканувати обличчя людей та визначати чи правильно вони носять захисні маски в приміщенні. Про це повідомляє Geekwire.

Розробники з компанії RealNetworks вже виставили апарат на продаж, його вартість варіюється від 995 до 2500 доларів США. Пристрій складається зі стійки висотою 1,2 метра і екрану, у якому вбудовано планшетом iPad 8. Вага апарату з акумулятором — 12 кг. Апарат може працювати без зарядки три дні.

Спеціально для апарата розробили програмне забезпечення на основі технології SAFR, що виконує сканування облич та аналіз того наскільки їх закриває маска. Процедуру розпізнавання MaskCheck може здійснити за кілька секунд із точністю до 90%. Апарат буде сповіщати про порушників звуковими сигналами та написами на екрані.

Ідея створення апарату MaskCheck — це заохочення носіння масок відвідувачами громадських місць. Також MaskCheck може встановлювати візуальні нагадування й навіть блокувати доступ тим, хто неправильно носить маску або не вдягнув її. З іншого боку апарат доволі економічний, зручний та здатний полегшити роботу закладів харчування, кінотеатрів, торговельних центрів.

Як повідомляв портал "Коментарі", у США створили нову іноваційну вакцину від COVID-19, що дозволяє виробити місцевий імунітет слизових оболонок. Професор Варадараджан додав, що така вакцинація стимулює також системний імунітет. Крім того, її можна використовувати для імунізації всього населення.

Американці створили MaskCheck: як працює пристрій  - фото 2
Американці створили MaskCheck: як працює пристрій  - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини