Головна Новини Світ США Американців госпіталізують із передозуванням ліками, які нібито захищають від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Американців госпіталізують із передозуванням ліками, які нібито захищають від COVID-19

Управління з контролю за продуктами і ліками (FDA) закликало людей не приймати його

5 вересня 2021, 18:10
Поділіться публікацією:

У США люди шкодять своєму здоров'ю, вживаючи препарат, який нібито захищає від COVID-19, адже його так рекламували. Про це повідомляє видання BBC news.

Американців госпіталізують із передозуванням ліками, які нібито захищають від COVID-19

Американців госпіталізують із передозуванням препарату, фото з відкритих джерел

За словами американського лікаря Джейсона Мак Елая, ефективність препаратувермектін" у боротьбі з коронавірусом не доведена. Це ветеринарний препарат проти гельмінтів у тварин. Однак останнім часом його почали рекламувати як засіб для профілактики коронавірусу.

Деякі громадяни вживали його занадто багато і потрапили до лікарень з тяжкими наслідками від передозування. Від препарату у людей фіксували блювоту, болі у м'язах, у деяких випадках — втрату зору.

Зазначимо, що "Івермектин" використовують для лікування певних хвороб людини, проте в обмежених дозах і відпускають його за рецептом.

За словами Джейсона Мак Елая, відділення швидкої допомоги зараз настільки переповнені пацієнтами з передозуванням, що навіть жертвам із вогнепальними пораненнями немає місць.

Застосування препарату набуло поширення, тому Управління з контролю за продуктами і ліками (FDA) в минулому місяці опублікувало заяву, в якій закликало людей не приймати його. Там зазначили, що передозування небезпечне для організму і може завдати йому серйозної шкоди.

"Навколо багато дезінформації, і ви, можливо, чули, що приймати великі дози "Івермектину"- це нормально. Це не нормально. Ви також можете передозувати "Івермектин", який може викликати такі симптоми: нудоту, блювоту, діарею, гіпотензію (низький артеріальний тиск), алергічні реакції (свербіж і кропив'янка), запаморочення, атаксію (проблеми з рівновагою), судоми, кому і навіть смерть", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв портал "Коментарі", Міністерство охорони здоров'я України підписало угоди з американськими компаніями про співпрацю у сфері медицини. Зокрема, йдеться про три потужні компанії: американську багатогалузеву корпорацію General Electric, один із найбільших виробників медичного обладнання Medtronic і транснаціональну фармацевтичну компанію MSD.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини