Головна Новини Світ США Американця помилково засудили до довічного ув'язнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Американця помилково засудили до довічного ув'язнення

У 1995 році він був засуджений до довічного ув'язнення

19 листопада 2021, 02:10
Поділіться публікацією:

У США до довічного ув'язнення помилково засудили 46-річного Донта Шарпа. Він 24 роки провів у в'язниці за не скоєний злочин. історію засудженого розповів американський телеканал CNN. За оцінками, наразі 2800 осіб помилково засуджено на території США. Одним із таких людей був Донта Шарп – темношкірий чоловік із Північної Кароліни. У 1995 році він був засуджений до довічного ув'язнення за вбивство білого чоловіка Джорджа Редкліффа в Північній Кароліні роком раніше.

Американця помилково засудили до довічного ув'язнення

Американець – фото з відкритих джерел

Тоді свідок, дівчина-підліток, заявила, що бачила, як Шарп убив Редкліффа під час стрілянини. Згодом вона відмовилася від своїх свідчень у суді та заявила, що не бачила цього. У 2019 році, після 24 років у в'язниці, Шарпу вдалося довести свою невинність і бути реабілітованим. Цей шлях зайняв десять років.

“Тепер я вільний, і цей тягар – мати репутацію вбивці – зник. Моє прізвище було очищено", — прокоментував Шарп.

У суді Шарп послідовно наполягав на своїй невинності. Він відкинув низку пропозицій щодо визнання провини перед судом. У цій справі сталася низка проривів. Найбільший із них — у травні 2019 року, коли залучений до слухань патологоанатом підтвердив, що версія зі стріляниною, як її описали правоохоронці, "неможлива з медичного та наукового погляду". Крім цього, звіт про розтин жертви суперечив озвученій свідком версії. Зрештою було встановлено, що у справі були відсутні речові докази причетності Шарпа, а розповіді свідка-підлітка були невідповідності.

"Суддя прийняв, що нові докази, які демонструють невинність Донти, повністю зруйнували звинувачення держави, скасував його вирок і наказав його негайно звільнити", — сказала адвокат Ньюман.

Нагадаємо, влада федеральної землі Саксонія в Німеччині хоче відкрити спеціальне місце для людей, які порушують карантин. Для здійснення цієї мети влада має намір перебудувати центр прийому біженців у Дрездені, який з'явився там ще 2017 року. Поки що не повідомляється, скільки коштів та часу знадобиться на втілення задуманого. Але відомо, що на цей час територія майбутньої "в'язниці" огороджена парканом, і вона знаходиться під охороною поліції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини