Головна Новини Світ США Американця заарештували за спробу надіслати Росії секретну інформацію про оборону США
commentss НОВИНИ Всі новини

Американця заарештували за спробу надіслати Росії секретну інформацію про оборону США

У період з 2004 по 2018 рік американець Роу працював з чотирма підрядниками, але був звільнений через численні порушення безпеки

17 грудня 2021, 15:43
Поділіться публікацією:

Колишнього оборонного підрядника заарештували після спроби надіслати до Росії секретну інформацію ВПС США . Про це повідомляє Fox News.

Американця заарештували за спробу надіслати Росії секретну інформацію про оборону США

Агент ФБР - Fox News

Джон Мюррей Роу-молодший, 63-річний чоловік з Південної Дакоти, "спробував надати уряду Росії секретну інформацію про національну оборону", йдеться у прес-релізі Міністерства юстиції. Роу, який родом із Массачусетса, провів 40 років інженером-випробувачем у кількох оборонних структурах, де йому вдалося отримати багаторазові допуски до даних щодо безпеки.

У період з 2004 по 2018 роки Роу працював з чотирма підрядниками, але був звільнений через множинні порушення безпеки, згідно з свідченням під присягою. В одному інциденті він нібито "зацікавився можливістю одночасного отримання дозволу безпеки США та російського".

Його дії зрештою змусили ФБР провести розслідування, коли офіцер під прикриттям видавав себе за агента російського уряду і вступив у контакт з Роу в березні минулого року. Під час зустрічей з агентом Роу багаторазово оприлюднював інформацію національної оборони про ВПС, стверджується в свідченні під присягою.

Потім Роу провів місяці, обмінюючись понад 300 електронними листами з таємним агентом, в яких він сказав, що готовий працювати з російським урядом і ділитися секретною інформацією. 

В одному обміні Роу хвалився тим, що працював над секретною технологією, яка дозволяє американським винищувачам перешкоджати радарам. В іншому обміні він скаржиться на втрату допуску та розповідає про свої плани врешті-решт переїхати до Москви.

Роу має постати перед судом у п'ятницю, 17 грудня, повідомили у Міністерстві юстиції. Його звинувачують у "спробі передати інформацію про національну оборону з метою допомоги іноземному уряду", що передбачає можливе довічне ув’язнення.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у проекті держбюджету США на 2022 рік прописано загальну суму допомоги Україні у 756 мільйонів доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини