Головна Новини Світ США Американка вижила після падіння в жерло вулкана
commentss НОВИНИ Всі новини

Американка вижила після падіння в жерло вулкана

Катання на лижаш ледь не закінчилося загибеллю для 35-річної Керолайн Сундбаум

9 грудня 2020, 17:04
Поділіться публікацією:

Гора Худ — найвища гора Орегона, є популярним туристичним місцем в зимовий час. 35-річна Керолайн Сундбаум з Портленда каталася на лижах зі своїм чоловіком на цій горі. Після обіду в п'ятницю вона впала в фумарол, отвір біля вулкана, з якого виділяються пар і гази, повідомило управління шерифа округу Клакамас.

Американка вижила після падіння в жерло вулкана

ФОТО: ABC News

"Це було відчуття, ніби хтось витягує стілець з-під вас. Я була налякана — дуже стурбована тим, що сніг упаде на мене і я задихнуся. Я думала, що помру", — сказала Сундбаум на програмі ABC "Доброго ранку, Америка".

KPTV повідомила, що вона сиділа на схилі, чекаючи, поки чоловік повернеться з вершини, щоб вони могли разом кататися на лижах. Інший альпініст побачив, що Сундбаум сіла, і зауважив, що вона зникла. Потім він прийшов їй на допомогу, спустивши мотузку і повернувши її в безпечне місце, повідомили в офісі шерифа.

В офісі шерифа заявили, що Сундбаум отримала травму плеча, і їй пощастило, що її вчасно врятували, тому що фумароли містять токсичне повітря, яке може привести до смерті.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Індонезії сталося потужне виверження вулкану. Вулкан викинув попіл і дим на висоту до чотирьох кілометрів в небо. Через це понад 2700 місцевих жителів змушені були залишити свої домівки. Про це стало відомо з повідомлення Агентства щодо пом'якшення наслідків стихійних лих країни. Всього в Індонезії налічується близько 130 діючих вулканів. Це більше, ніж в будь-якій іншій країні. Хоча багато з них демонструють високий рівень активності, до початку виверження можуть пройти тижні або навіть місяці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини