Головна Новини Світ США Американська розвідка дізналась скільки Росія отримала іранських дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

Американська розвідка дізналась скільки Росія отримала іранських дронів

Речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі розповів скільки Росія купила іранських дронів від серпня минулого року.

16 травня 2023, 19:10 comments2567
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Представник Білого дому Джон Кірбі з посиланням на розвіддані США запевняє, що Росія готується придбати нову партію безпілотників в Ірану, щоб використати їх для нападів на Україну. Більшість дронів, які були замовленні в попередніх партіях закінчуються. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання AP.

Американська розвідка дізналась скільки Росія отримала іранських дронів

Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

Адміністрація президента США у 2022 році оприлюднила супутникові знімки та дані розвідки, які підтвердили інформацію, що Росія придбала в Ірану сотні бойових безпілотників. Тепер представник Байдена вказав на кількість дронів, які купила Росія – понад 400 одиниць військової техніки.

"Іран також продовжує надавати Росії БПЛА. З серпня Іран відправив до Росії понад 400 БПЛА, в основному типу Shahed", – заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

У США вважають, що таким чином Іран також став причетним до війни в Україні.

"Росія використала більшу частину цих БПЛА, використовуючи їх для націлювання на українську критичну інфраструктуру всередині України. Надаючи Росії ці БПЛА, Іран безпосередньо сприяв російській агресивній війні в Україні", — сказав Кірбі.

Речник Ради національної безпеки Білого дому заявив, що тепер Росія готується придбати чергові партії іранських дронів. Серед яких будуть раніше використанні БПЛА Shahed, а також нові, більш досконалі безпілотники іранського виробництва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Курській області безпілотник атакував будівлю ФСБ.

Також "Коментарі" писали про концертне обладнання, яке допомагає українським військовим захищати небо від російських атак, що здійснюються безпілотниками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини