Головна Новини Світ США Американські чиновники бойкотують Олімпіаду в Пекіні: як це вплине на спортсменів
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські чиновники бойкотують Олімпіаду в Пекіні: як це вплине на спортсменів

Дипломатичний бойкот США стосується порушень прав людини владою Китаю

6 грудня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Очікується, що цього тижня адміністрація Байдена оголосить, що урядовці США не будуть відвідувати Олімпійські ігри 2022 року в Пекіні. Про це повідомляє CNN в неділю, 5 грудня.

Американські чиновники бойкотують Олімпіаду в Пекіні: як це вплине на спортсменів

Логотип Пекіна біля штаб-квартири Пекінського оргкомітету зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор - Reuters

Минулого місяця президент США Джо Байден заявив, що розглядає такий дипломатичний бойкот на знак протесту проти прав людини в Китаї, включно з тим, що Вашингтон вважає дії Китаю геноцидом мусульман проти меншини. На адміністрацію чинили тиск з боку активістів і членів Конгресу, щоб вони пропустили ці ігри.

Білий дім відмовився коментувати репортаж CNN у неділю, 5 грудня. Чотири джерела, які знають думки адміністрації, раніше повідомили Reuters, що в Білому домі зростає консенсус щодо того, щоб американські чиновники не брали участь у Олімпіаді в Пекіні.

CNN заявив, що бойкот США не завадить його спортсменам брати участь у іграх.

Державний департамент не відповів на запитання щодо звіту видання.

Як повідомляли раніше "Коментарі", після заяви уряду США, Австралія також розглядає можливість відмови від направлення офіційних осіб на Зимові Олімпійські ігри в Пекіні. За словами речника міністра спорту країни, Австралія ще не ухвалила остаточного рішення про своє представництво на Зимових Іграх. Водночас, члени правлячої в Австралії Ліберально-національної коаліції та опозиційної Лейбористської партії закликають до того, щоб спортсмени брали участь в Олімпіаді, незважаючи на те, що політики на них не будуть присутні. На знак протесту проти порушення владою Китаю прав людини не виключає можливість дипломатичного бойкоту Зимової Олімпіади прем'єр-міністр Великобританії — Борис Джонсон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини