Головна Новини Світ США Американські сенатори зберуться на секретну зустріч: про що там йтиметься
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські сенатори зберуться на секретну зустріч: про що там йтиметься

Це відбувається на тлі пропозиції Білого дому надати Україні додаткові 37 мільярдів доларів.

3 грудня 2022, 08:30 comments1305
Поділіться публікацією:

7 листопада американські сенатори мають зібратись на секретний брифінг, на якому заплановано обговорення збільшення допомоги Україні. Це відбувається на тлі пропозиції адміністрації Джо Байдена надати Києву ще 37 мільярдів доларів. Як повідомляє видання "Коментарі", про це інформує "CNN".

Американські сенатори зберуться на секретну зустріч: про що там йтиметься

У США обговорять збільшення допомоги Україні. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що ці кошти можуть включити до зведеного законопроекту на кінець року, який має бути схвалений до 16 грудня для фінансування уряду.

Поки невідомо, чи укладе адміністрація угоду щодо гігантського комплексного пакету, чи їй доведеться погодитися на тимчасову резолюцію про фінансування федеральних агенцій на торішньому рівні. Пентагон застерігає від другого варіанта.

У листі директора Управління та бюджету Шаланди Янг, направленому спікеру палати представників Ненсі Пелосі, зазначається, що додаткові гроші "забезпечать Україні фінансування, зброю та підтримку, необхідні їй для самозахисту, і щоб уразливі категорії населення продовжували отримувати рятувальну допомогу". Також розглядається критична ситуація з нестачею продовольства та енергії, які були спричинені масованими ракетними ударами по Україні та війною.

На опублікованому інформаційному бюлетені розбивка допомоги виглядає так:

21,7 мільярда доларів для Міноборони на "обладнання для України, поповнення запасів Міністерства оборони, а також на продовження військової, розвідувальної та іншої військової підтримки";

14,5 млрд доларів для Держдепу на "пряму бюджетну підтримку України, критично важливі інвестиції під час війни, допомогу у забезпеченні безпеки, зміцнення глобальної продовольчої безпеки та гуманітарну допомогу".

626 мільйонів доларів для Міненерго "для підтримки ядерної безпеки України та для модернізації стратегічного нафтового резерву".

900 мільйонів доларів для Міністерства охорони здоров'я "для надання стандартної медичної допомоги та допоміжних послуг українським умовно-достроково звільненим".

Читайте також на порталі "Коментарі" — УПЦ МП може опинитися в Україні під забороною: про що свідчить ініціатива влади.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини