Головна Новини Світ США Американський бізнесмен придумав, як зробити всіх жителів США мільйонерами
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський бізнесмен придумав, як зробити всіх жителів США мільйонерами

Мільярдер запропонував ідею інвестування, яка дозволить кожному громадянину США до пенсії стати мільйонером

10 грудня 2020, 09:24
Поділіться публікацією:

Більшість людей не проти мати високий рівень матеріального забезпечення. Хтось мріє про швидке збагачення, хтось роками накопичує на безбідну пенсію. Мільярдер з США висунув ідею, яка, як заявляє автор, дозволить не тільки кожному американцю до пенсійного віку стати мільйонером, але і вирішить проблему нерівності доходів.

Американський бізнесмен придумав, як зробити всіх жителів США мільйонерами

Так, Білл Акман, генеральний директор Pershing Square Capital Management, запропонував нову схему, згідно з якою уряд буде передавати готівку кожному новонародженому американцеві.

"Для цього нам потрібна програма, яка зробить кожного американця власником сукупного зростання вартості економіки Америки, — уточнює бізнесмен. — Уряд міг би створювати інвестиційні рахунки для кожної дитини, народженої в Америці".

Програма, робоча назва якої "По праву народження" або Birthright, стане інвестувати в індексні фонди акцій з нульовою вартістю, що не дозволить власникам зняти кошти до виходу на пенсію, а це означає, що вони не будуть обкладатися податком протягом 65 років або більше.

Зазвичай американці отримують прибутковість від вкладень капіталу в розмірі 8% на рік, що означає, що первісна інвестиція в розмірі 6 750 доларів при народженні може принести понад 1 мільйон доларів до 65 років або до 2 мільйонів доларів до 74 років.

Згідно зі статистикою народжуваності в США, таке інвестування обійдеться бюджету у 26 млрд доларів на рік.

Відзначимо, що дану програму не можна назвати абсолютно новою — у світі поширена ідея універсального базового доходу, яка стає все популярнішою: все більше країн починають розробляти свої проекти, що дозволяють громадянам мати частку національних багатств.

Раніше портал "Коментарі" вже публікував  історії про мільйонерів, які відмовилися від багатства, щоб зробити планету кращою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини