Головна Новини Світ США Армія США отримає швидкий доступ до кордону РФ: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія США отримає швидкий доступ до кордону РФ: деталі

Фінляндія надасть військовим США швидкий доступ до кордону з РФ

14 грудня 2023, 22:54
Поділіться публікацією:

Фінляндія і США 18 грудня підпишуть угоду про співпрацю в галузі оборони, яка передбачає надання американським військовим широкого доступу до території поблизу російського кордону. Про це повідомляє уряд Фінляндії, передає портал "Коментарі".

Армія США отримає швидкий доступ до кордону РФ: деталі

Фінляндія і США підпишуть оборонний договір. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що угоду буде підписано 18 грудня у Вашингтоні, після чого документ має затвердити парламент Фінляндії.

За словами міністра закордонних справ Фінляндії Еліни Валтонен, угода допоможе зміцнити партнерські відносини між двома країнами, а також сприятиме участі Фінляндії у реалізації спільної оборони НАТО.

Фінський уряд також розкрив деталі угоди. Вона передбачає: доступ військових США до узгоджених об'єктів та територій Фінляндії та їх використання; розміщення оборонного обладнання, запасів та матеріалів; рух американських літаків, кораблів та транспортних засобів фінською територією; забезпечення безпеки Збройних сил США та використовуваних ними об'єктів та районів.

Зазначається, що головна ціль підписання відповідного документу – гарантувати армії США швидкий доступ до фінської території у випадку конфлікту з РФ. В угоді перераховані 15 об'єктів, до яких американські військові отримають безперешкодний доступ. Зокрема, це — чотири авіабази, військовий порт та залізниця на півночі Фінляндії, яка веде до російського кордону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія намагалась заблокувати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО. Головними способами таких дій стали організовані кампанії російськими спецслужбами, які стосувались спроб до підбурення насильницьких та масових демонстрацій в обох країнах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини