Головна Новини Світ США Армія США виділяє свої кошти, щоб допомоги Україні: ЗМІ дізналися подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія США виділяє свої кошти, щоб допомоги Україні: ЗМІ дізналися подробиці

З жовтня 2023 року, початку фінансового року, армія витратила понад 430 млн доларів на різні операції

19 лютого 2024, 22:10
Поділіться публікацією:

Американським військовим  довелось  проплатити рахунки на сотні мільйонів доларів для  підтримки ЗСУ  за  останні  кілька місяців, бо  перспектива фінансування України в Конгресі залишається невизначеною.

Армія США виділяє свої кошти, щоб допомоги Україні: ЗМІ дізналися подробиці

Армія США виділяє власні кошти для допомоги Україні (ілюстративне фото з відкритих джерел)

Як  інформує CNN,  військові  посадовці все більше турбуються  про те, що без нового фінансування їм потрібно буде економити  кошти, не фінансуючи  інші важливі проекти, щоб і далі  надавати підтримку  Києву.

З осені минулого року, американські військові  витратили  більше 430 млн доларів на різні операції, зокрема, навчання українських військових, транспортування   озброєння та, щоб перекинути  американських військових  до Європи. Ці рахунки були оплачені  представниками командування Сполучених Штатів  в Європі та Африці.

"По суті, ми робимо це за рахунок армійських запасів", -  розповів журналістам  високопоставлений військовий чиновник.

Без ухваленого Конгресом бюджету на 2024 рік і без додаткового фінансування  для України військове командування має  майже 3 млрд. доларів для оплати оперативних витрат, загальний  бюджет  яких  — 5 млрд. доларів, зазначив інший  представник  військового керівництва.

 Коли в Конгресі не ухвалять законопроект про нове фінансування  для України за кілька місяців, американські військові  постануть перед вибором ухвалити важкі рішення та відмовитися від менш важливих проектів — таких, як  зведення  казарм чи, щоб стимулювати  призов  на військову службу,  говорять в Пентагоні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у США вже натякають, що у Республіканській партії з'явилося "путінське крило"Колишня представниця Республіканської партії Ліз Чейні застерегла від "путінського крила" Республіканської партії після того, як колишній президент Дональд Трамп відреагував на смерть головного опозиціонера Кремля Олексія Навального, фактично не згадавши ні його, ні президента Росії Володимира Путіна. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини